• Početna>
  • Vesti>

Radoičić: Nemam nikakve veze sa optužbama koje mi se stavljaju na teret

Foto: Srpska lista

Potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić oglasio se saopštenjem povodom najnovijih događaja u vezi sa optužbama, za koje je, kako kaže, saznao iz medija, i poručio da sa njima nema nikakve veze i da to znaju oni koji su “naručili ovaj politički progon”, kao i oni koji ga sprovode.

“Od svih zlodela koja su u prošlosti hteli da mi pripišu ovo je najbizarnije, što samo dokazuje koliko su i albanske marionete i njihovi strani mentori očajni i nemoćni. Ja sam odavno shvatio da ću štiteći svoj narod na Kosovu i Metohiji ugroziti sebe, svoju porodicu i prijatelje, i steći moćne neprijatelje, ali sam odlučan da me ovi napadi ne pokolebaju, ma koliko moćni bili oni koji bi da me proteraju sa Kosova i Metohije i odvoje od mojih hrabrih sunarodnika” navodi se u saopštenju.

Poniznost i pokornost nikada nisu bili svojstvo Srba na Kosovu i Metohiji, jer da smo bili takvi, ne bismo ni postojali, istakao je Radoičić.

“Nastaviću da se svim sredstvima borim za istinu o zulumu koji naš narod trpi na Kosovu i Metohiji, iako se oni koji me progone ne služe pravom, već silom” naveo je on.

“Ako bilo ko na Kosovu i Metohiji, da li iz institucija ili međunarodni predstavnici, misli da me ovakvim lažnim optužbama mogu zauvek proterati sa Kosova o Metohije ili odvojiti od mojih sunarodnika i oslabiti borbu za Srbiju i srpstvo, grdno se vara” navodi se u saopštenju potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića.

Kosovska policija potvrdila je ranije danas da se potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić, nakon što je pokušao da uđe na Kosovo i Metohiju preko administrativnog prelaza Brnjak, vratio u centralnu Srbiju.

Portal Kalkso preneo je da se Radoičić nalazi na listi tužilaštva u Uroševcu, zbog slučaja „Brezovica“ i da su mu na Brnjaku ostala dokumenta.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Foto: Srpska lista

Comments

Pročitaj još