• Početna>
  • Vesti>

Za sportske klubove na teritoriji Kosovske Mitrovice ove godine izdvojeno 12 miliona dinara

Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica potpisao je ugovore o finansiranju 27 sportskih klubova, koji su registrovani na teritoriji našeg grada.

Kao i prethodnih godina, Privremeni organ će finansirati 27 sportskih klubova, za koje je izdvojeno 12 miliona dinara, uz podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić zahvalio se sportistima i istakao da oni ulažu maksimalne napore, kako bi sport u našem gradu živeo i bio na tako visokom nivou.

„Raduje nas što imamo puno sportskih klubova, a radost je još veća jer možemo da podržimo njih 27 u ovoj godini, što je jasan pokazatelj da smo opredeljeni za budućnost Kosovske Mitrovice, koju čine deca i omladina“ rekao je Spirić.

On je najavio da će u narednim mesecima, Ministarstvo omladine i sporta, kroz razne projekte pokušati da dodatno podrži i ojača sportske klubove u našem gradu.

Spirić je istakao da je sport kod dece igra važnu ulogu i kazao da što više mlađih generacija treba da se bave sportom.

„Sigurni smo da Kosovska Mitrovica ima mogućnosti da uključi svu decu i da šansu svima“ kazao je Spirić.

Predsednik Privremenog organa je podsetio da je započeta izgradnja sportskog stadiona, koji je, kako kaže najpotrebniji deci, i poručio da time promovišemo zdrav stil života, koji je neophodan za zdravo odrastanje.

„Politika je nažalost, ne našom voljom već voljom Prištine uključena u sprečavanju odrigravanja utakmica, ali sigurni smo da ne smemo da odustajemo i da igramo gde god, i pre svega čuvamo naše spotske klubove i jačamo ih“ navodi Spirić.

Spirić je rekao da je za Kulturno umetničko društvo „Kosovski božur“ izdvojeno još dodatnih 2 miliona dinara, kako bi u narednom periodu pojačali svoje članstvo ali i čuvali naš identitet, kroz pesmu, igre i običaje.

Direktor Ustanove za sport, omladinu i specijalizovane usluge Petar Trajković je istakao da grad Kosovska Mitrovica nikada ranije nije imao uspešniju sportsku godinu.

„Imamo državne, evropske i balkanske prvake, i pobednike na mnogim drugim takmičenjima širom cele Srbije. Vaše iskustvo i znanje je doprinelo da imamo takve rezultate, kojima možemo da se ponosimo. Nadam se da će ova godina biti uspešna kao i prethodna. Jako nam je bitno da deca izađu na pravi put, da budu sportisti, a vi uh usmeravate na tom putu“ rekao je Trajković.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić je rekao da se građani sa svojim predlozima i idejama mogu obratiti Kancelariji za mlade, koja ima zadatak da sa Ministarstvom omladine i sporta, radi na rekonstrukciji postojećih sportskih površina u našem gradu.

Izvor i foto: Radio Mitrovica sever

Comments

Pročitaj još