• Početna>
  • Vesti>

Ružić: Nema razloga za odlaganje početka drugog polugodišta, o modelu nastave se odlučuje na nedeljnom nivou

Foto: Tanjug

Za učenike osnovnih i srednjih škola u centralnoj Srbiji drugo polugodište počinje 24. januara. Škole na Kosovu i Metohiji, koje nastavu sprovode po planu i programu Republike srbije, počinju sa radom istog datuma.

Prema rečima ministra prosvete Branka Ružića, nema razloga za odlaganje početka drugog polugodišta u centralnoj Srbiji, budući da je do 11. januara udeo dece školskog uzrasta u ukupnom broju zaraženih bio tri odsto.

“U sredu će se znati tačan model nastave za drugo polguodište. Epidemijska situacija se proverava i o modelu nastave odlučuje na nedeljnom nivou”, rekao je Ružić za RTS.

I pomoćnik ministra prosvete Milan Pašić, u petak je izjavio da škole nisu mesto gde se virus prenosi kao neki generator epidemije. To se, kaže, videlo i u polovini novembra i decembra kada je nastava bila kompletna, da učenici nisu ti, koji su rasadnici virusa.

“Negde do 11. januara, oko 0,3 posto učenika je bilo pozitivno a u odnosu na opštu populaciju to je oko 2,8 odsto. To znači, da tog 11. januara, kada je bilo 13.600 pozitivnih u opštoj populaciji, učenika je bilo samo 280 učenika, znači dva posto u odnosu na celu populaciju”, naveo je Pašić.

Izvor Radio Mitrovica sever, RTS

foto tanjug

Comments

Pročitaj još