• Početna>
  • Vesti>

Srebrno priznanje za podmladak KUD-a”Kosovski božur”na Republičkom festivalu u Trsteniku

U Trsteniku je ovog vikenda održan Republički festival Dečijih folklornih ansambala Srbije, gde su učestvovala i kulturno-umetnička društva sa Kosova i Metohije.

Podmladak i talentovani mališani KUD”Kosovski božur” pokazali su svoje umeće i među 15 najboljih Dečijih ansambala Srbije, osvojili srebrno odličje od strane Saveza folklornih ansambala Srbije.

“Priznanje je došlo kao još jedno u nizu, a pokazuje koliko su ova deca talentovana i spremna da daju još više za ovo kulturno-umetničko društvo. Predstavili smo se sa jednom koreografijom, “Igre iz Krive Reke”.Dodeljeno priznanje svima njima znači mnogo, a nama pokazuje da ne treba da brinemo za kvalitet igre i talentovane igrače u budućnosti, rekao nam je predsednik KUD-a”Kosovski božur” Nikola Milošević i zahvalio se organizatorima kulturnim poslanicima Trstenika i opštini Trstenik na gostoprimstvu i odličnoj organizaciji.

Milošević je iskoristio priliku da pozove najmlađe, koji su muzikalni i vole igru, pre svega folklor i izvornu muziku, da im se pridruže na probama koje se održavaju ponedeljkom i sredom u Mitrovačkom Dvoru.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Comments

Pročitaj još