• Početna>
  • Vesti>

Spirić: Most kod Dudinog krša u završnoj fazi, uskoro konkurs za dodelu stanova

Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić najavio je završetak brojnih infastrukturnih projekata u Kosovskoj Mitrovici, koji će stvoriti bolje uslove za život i rad u gradu, a koji su podržani od strane Vlade Republike Srbije, odnosno Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

“Ono što se u kontinuitetu radi i što će u narednim nedeljama biti završeno, jedan od višedecenijskih problema koji su mnogi pokušavali, a mi uspevamo da završimo, jeste projekat mosta kod Dudinog krša i pristupna saobraćajnica koja povezuje magistralni put Priština-Raška” rekao je Spirić gostujući u jutarnjem programu Radio Kosovske Mitrovice.

“Započinjemo rad na kružnom toku koji će biti na budućem ulazu u grad u neposrednoj blizini autobuske stanice i koji će mnogo olakšati saobraćaj u ulicama Filipa Višnjića, Lole Ribara, put ka budućem stadionu i sportskoj hali i ka samoj opštini” istakao je.

“Cilj je da se u kontinuitetu rade svi projekti koji su predviđeni  budžetom za 2021. godinu. Želim da izrazim zahvalnost građanima Kosovske Mitrovice na razumevanju kad su u pitanju infrastrukturni projekti koji iziskuju mnogo vremena i rada, a pre svega na razumevanju u saobraćaju tokom izvođenja radova” rekao je Spirić.

Ključno je da će biti asfaltirana i ulica Loke Ribara na potezu od Tehničke škole do glavne autobuske stanice.

“Želimo da grad dobije novi sjaj i da se stvore bolje prilike za život građana” istakao je predsednik Privremenog organa i najavio početak izgradnje kružnog toka kod autobuske stanice.

Najavio je i početak prve faze radova na izgradnji zagrade Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici.

Nove stambene jedinice i adaptacija životnog prostora za socijalno ugrožene

Spirić je istakao da se podrška građanima ogleda i u građevinskom materijalu za porodice koje su socijalno ugrožene i nemaju idealne uslove za stanovanje.

“Zahvaljujući Kancelariji za Kosovo i Metohiju obezbedili smo blizu  četiri miliona dinara za tu namenu. Komisija je odabrala petnaest najugroženijih porodica koje ćemo podržati, adaptirati životni prostor, zameniti stolariju, rešiti problem krovova i ostale stvari koje su u zahtevima naveli kao neophodne” naveo je Spirić.

Projekti koji se realizuju u kontinuitetu jesu izgradnja stambenih jedinica. U toku su završni radovi i uskoro će biti konkurs za građane koji ispunjavaju uslove predviđene konkursom.

Ima još značajnih projekata koji će se raditi u Kosovskoj Mitrovici. Radiće se Trg braće Milić, i dodatno fontana koja je predviđena projektom za uređenje ulice i pešačke zone Kralja Petra prvog, ali i rešavanje saobraćajnog kolapsa, naveo je Spirić.

Izvor, foto: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još