• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM: Pronaći počinioce krađe u Lipljanu

Kancelariji za Kosovo i Metohiju apelovala je danas da se što pre pronađu lica koja su u selu Lipljan obila porodičnu kuću Zorana i Radmile Trajković.

Kuća porodice Trajković u Lipljanu obijena je i opljačkana dok su članovi porodice bili na godišnjem odmoru. Iz Kancelarije navode da su Zoran i Radmila Trajković prethodne noći, po povratku kući zatekli obijena vrata i ispreturan stan iz kog su odnete dragocenosti.

“Njih je jutros obišao i predsednik Privremenog organa opštine Lipljan da se uveri kako su i na koji način može da im pomogne. Slučaj je prijavljen policiji i Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva da se ovaj događaj što pre rasvetli, da počinici budu pronađeni i adekvatno sankcionisani. Ovaj incident ne sme biti samo još jedan u nizu nerasvetljenih slučajeva u kojima su na meti bili Srbi s prostora Kosova i Metohije” nevodi se u saopštenju.

Iz Kancelarije navode da je ovaj događaj “uneo ogromnu zebnju i zabrinutost kako u dom porodice Trajković, tako i u ostale srpske porodice”. Navodi se da strah postoji jer se u nebrojano mnogo slučajeva, srpska imovina našla u poziciji za Albance legitimne mete, s obzirom da za napade po pravilu niko ne odgovara.

“Zbog toga je kažnjavanje izgrednika koji atakuju na srpske domove jedini odgovor koji pokazuje da su normalizacija odnosa i suživot mogući” zaključuje se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Kancelarija za KiM

Comments

Pročitaj još