Petković u dvodnevnoj poseti Kosovu i Metohiji

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković boraviće u četvrtak i petak, 22. i 23. jula, na Kosovu i Metohiji.

Prvog dana posete, danas, 22. jula, u 12 sati Petković će u selu Banjska (opština Vučitrn), u porti crkve Svetog Nikole, razgovarati sa meštanima ovog sela, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

U 13 sati, u selu Gojbulja, direktor Kancelarije za Kosovo i Methiju, obići će, u porodičnoj kući, nedavno pretučenog, trinaestogodšnjeg dečaka Nikolu Perića.

U 14:30 sati Petković će sa vladikom raško – prizrenskim Teodosijem obići ekonomiju manastira Gračanica, koja se nalazi na imanju od 55 hektara i u funkciji je SPC na Kosovu i Metohiji i naroda i narodnih kuhinja u pokrajini.

Drugog dana posete, u petak, 23. jula, u 10 sati, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju prisustvovaće u Starom Gracku parastosu za četrnaest srpskih žetelaca, koji su ubijeni iz zasede, na njivi 23. jula 1999. godine.

Parastos će služiti episkop raško-prizrenski gospodin Teodosije, a nakon parastosa, Petković će se obratiti porodicama žrtava i prisutnima.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još