• Početna>
  • Vesti>

Gračanica: Kontinuirane provokacije prema srpskom stanovništvu

Opština Gračanica podnela je prijavu zbog uništavanja javne imovine protiv N.N. izvršilaca koji su tokom noći crnim sprejem prefarbali tablu sa natpisom Gračanica na regionalnom putu Priština- Gnjilane. Predsednik Srđan Popović kaže da je Kosovska policija neotkrivanjem izvršilaca ranijih incidenata otvorila prostora da se nastavi sa provokacijama na srpsko stanovništvo.

Nakon što je jutros po prijavi meštava rukovodstvo opštine Gračanica dobilo informaciju da je na izlazu iz Gračanice crnim sprejem prefarbana tabla na kojoj piše Gračanica nadležni u opštini Gračanica su podneli prijavu protiv N.N. lica zbog uništavanja javne imovine.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović kazao je da je nedopusto da se i dalje ne zna ko u poslednjih mesec dana u kontinuitetu tokom noći uništava javnu imovinu i unosi nemir među srpsko stanovništvo.

„ Ovo je četvrti incident na teritoriji naše opštine za manje od mesec dana. Mi i dalje ne znamo ko konstantno hara opštinom tokom noći unišavajući javnu imovinu, lomi zastave srpske pravoslavne crkve i ispisuje grafite sa parolama OVK. Policija očigledno nije kadra da radi svoj posao dovoljno dobro a institucije u Prištini i međunarodna zajednica ostaju neme nad sve učestalijim pritiscima. Tokom noći prefarban je natpis Gračanice u neposrednoj blizini mesta na kojem je pre nekoliko meseci psotavljen bilbord sa natpisom “Sloboda ima ime UĆK” na samom ulazu u Kišnicu gde u stalnom strahu živi desetak preostalih srpskih porodica. Pre samo nedelju dana zatražio sam pojačane patrole KFOR-a u cilju zaštite našeg stanovništva i imovine, pojačan rad Policije ali se uprkos našim apelima incidenti i provokacije se nastavljaju“, rekao je Popović.

Izvor RKM/ Saopštenje

Comments

Pročitaj još