• Početna>
  • Vesti>

Ansambl “Venac” sa najmađim članovima organizuje humanitarne akcije

U toku Uskršnjih praznika Folklorni ansambl ” Venac” je u saradnji sa svojim Venčićima – decom koja pohađaju škole folklora ansambla Venac poslao poklone deci u Zvečanskoj 7, u Beogradu.

“Ranije je Ansambl Venac pomogao humanitarnu akciju “Božur za djecu Orahovca” kupovinom 100 priveska u iznosu od 36.000 dinara, i te priveske smo poklonili deci u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Beogradu.
Uz ovaj veoma simboličan poklon poslali smo i 69 crteža koja su naslikala deca iz naših dečijih ansambala na dečijoj likovnoj koloniji “Igram i slavim Svetog Savu” organizovane januara 2021. povodom obeležavanja Svetog Save.
Iz naše velike svetinje manastira Gračanice poslali smo im poklone – ikone Isusa Hrista i Svetog Save.Naravno, poklon smo obogatili i sa 200 čokolada u ime svih nas koji radimo u Vencu i poslali deci uz želju da imaju dobro zdravlje i sreću u životu”!, stoji u saopštenju ansambla koje je dostavljeno našoj redakciji.

Pozivali su i sve ljude dobre volje da se priključe humanitarnoj akciji u prikupljanju sredstava za izgradnju dečjeg igrališta – fiskulturne sale, za decu koja žive u Orahovcu u Metohiji.
Humanitarnu akciju “Božur za djecu Orahovca” je pokrenulo Nevladino udruženje „Pandurica“ iz Nikšića u saradnji sa nastavnicima, roditeljima i decom u Orahovcu.
Akciju je blagoslovio i pomogao vladika Raško-prizrenski i Kosovsko-metohijski g. Teodosije, a cilj akcije je izgradnja fiskulturne sale za srpsku decu i omladinu Orahovca.
Minimalna donacija za privezak je 360 dinara, a svi koji žele akciju mogu podržati i uplatom na žiro račun HO “Osmeh na dar” 150-1851383-15 kod Direktne banke, uz naznaku “Za decu Orahovca” .

Izvor Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još