• Početna>
  • Vesti>

Antonijević: Epidemiološka situacija u srpskim sredinama na KiM sve bolja i bolja

Iz danu u dan smanjuje se broj novozaraženih a sve je više izlečenih pa je, prema rečima epidemiologa dr Aleksandra Antonijevića epidemiološka situacija u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji sve bolja i bolja.

“Sve smo bliži prognozi da ćemo krajem maja, početkom juna, početi da se vraćamo normalnom životu. Situacija je dobra, uzurkovanje radimo svakok drugog dana, i za vreme praznika imali smo testiranja, u četvrtak smo imali 36 testiranja od toga deset je pozitivnih. U ponedeljak je testirano 56 lica od toga 15 je bilo pozitivno. Svi parametri, koje pratimo u vreme pandemije, su u padu”, rekao je dr Antonijević.

Na poboljšanje epidemiološke situacije najviše je uticala imunizacija.

“Još jedanput, pozvao bih sve građane da se odazovu, jer što pre uđu u proces vakcinacije, što pre postignemo kolektivni imunitet, ili tu magičnu brojku od 60% vakcinisanih i onih koji su preboleli Kovid 19, pre ćemo se vratiti normalnom životu. Verujem da svi mi, kako zdravstveni radnici tako i drugi građani, jedva čekamo da se konačno vratimo normalnom životu”, ističe dr Antonijević.

Epidemiolozi apeluju na građane da i dalje poštuju preporučene mere, jer samo tako i uz vakcinaciju u borbi protiv Kovida 19 možemo izaći kao pobednici.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još