• Početna>
  • Vesti>

Rođendanske čestitke za Radio Kosovska Mitrovica stigle od brojnih prijatelja i saradnika

Povodom 38 godina postojanja i uspešnog rada Radio Kosovske Mitrovice, danas su čestitke uputili mnogobrojni prijatelji, kolege i saradnici. Ni ove godine, koja je donela mnoge neočekivane probleme i izazove,a kojima smo, nadamo se, dorasli i doskočili, nisu izostale reči podrške.

Igor Simić: Istrajte na putu tačnog informisanja, na ponos građana

Značaj tačnog i blagovremenog informisanja javnosti je nešto što posebno u današnje vreme dolazi do izražaja, a sa druge strane to je nešto što je odlika Radija Kosovska Mitrovica već 38 godina, poručio je poslanik Srpske liste u kosovskoj Skupštini Igor Simić.

„ S tim u vezi, želim vam da istrajete na tom putu, da budete pravi kao i uvek do sada, na ponos svih građana Kosovske Mitrovice ali i svih onih koji su uz talase vašeg radija“ rekao je Simić.

Danijela Vujičić: Možete sa ponosom da kažete da ste unapredili medijsku mrežu na Kosovu i Metohiji

Želim da pohvalim vašu profesionalnost, pravovremene i objektivne informacije, a posebno negovanje srpskog jezika i pravilnog izražavanja. To samo dokazuje da ste posvećeni i svesni društvene odgovornosti za svaku izgovorenu reč i da poštujete kolege od kojih ste učili zanat, rekla je narodna poslanica u Skupštini Srbije magistar komunikologije, Danijela Vujičić

“To su zaista doajeni radijskog novinarstva, poput Desanke Milosavljević, Časlava Milisavljevića, Miodraga Radomirovića, Milana Mihajlovića. Ništa manje vredna poštovanja je i mlada plejada novinara. Posebno mi je drago i hvala vam na prilici da pomenem, da me je novinarstvu učio davne 1997., 1998. i 1999. godine, prvi urednik Radio Kosovske Mitrovice, ime našeg novinarstva, čovek vredan svakog pomena, Blagoje Danilović.

Uslovi i okolnosti vam nisu bile naklonjene, ali ste i to prevazišli i dokazali jednu od novinarskih definicija, rad u nemogućim uslovima. Drago mi je da je vaš rad prepoznat za šta ste nagrađivani i na domaćim i na međunarodnim festivalima. Iako je tehnologija napredovala, nema medija koji će nadmašiti radio. Radio ima moć”,rekla je Vujičić.

“Želim vam dobro zdravlje, bolje uslove rada, čestitam vam 38. rođendan. Možete sa ponosom da kažete da ste približili i unapredili medijsku mrežu sa prostora Kosova i Metohije izvršavajući informativnu, edukativnu i kulturnu funkciju, dajući prioritet slušaocima. Sebe smatram delom vaše porodice, jer 16 godina pratite moj rad kroz objektivno i profesionalno izveštavanje. Hvala vam na tome. Srećan vam rođendan”.

Ljubomir Marić: Bez vas ne bi bilo dobre muzike i ozbiljnih informacija

Ljubomir Marić, narodni poslanik u parlamentu republike Srbije čestitao je Dan radija Radiju kosovska Mitrovica.

“Čestitam rukovodiocu i svim zaposlenima dan radija Kosovska Mitrovica. Bez vas ne bi bilo dobre muzike i ozbiljnih informacija na skali radija u kosovsko’mitrovačkom okrugu” kaže se u Marićevoj čestitki.

Adrijana Hodžić : Mnogi mediji mogu samo da uče od vas

“Svim zaposlenima u radiju želim da čestitam rođendan, i sa moje tačke gledišta i iz dubine duše želim vam puno uspešnih godina da nastavite da radite istim tempom. Meni je bila izuzetna čast i zadovoljstvo sarađivati sa Vama, a da ne govorim o priciznosti u informisanju, blagovremenom reagovanju i vašoj dostupnosti institucijama i samim građanima.To je za ceniti i mislim da mnogi mediji mogu samo da uče od vas”,rekla je Adrijana Hodžić izvršna službenica administracije opštine Severna Mitrovica.

Vučina Janković: Nastavite da objektivno i redovno informišete naše sugrađane

Radio Kosovska Mitrovica je dostupna svim slušaocima putem FM talasa i pored muzike koja je najzastupljenija, vaši slušaoci imaju mogućnost redovnog informisanja putem informativnih emisija. Čestitam vam 38. jubilej i želim vam puno uspeha u budućem  radu i zdravlja. Želim da vam još jednom  dam podstrek da nastavite da objektivno i redovno informišete naše sugrađane, istakao je u čestitki gradonačelnik Zvečana Vučina Janković.

Uz dužno poštovanje prema svim radio stanicama, kod mene lično vaša frekvencija je najzastupljenija, tako da vas jako često slušam, a u skladu sa modernim tehnologijama mi danas pratimo Radio Kosovska Mitrovica i preko društvenim mreža i internet portala, dodao je Janković.

Prof. dr Vitošević: Radio Kosovska Mitrovica pokazuje da zaslužuje popularnost i slušanost

Uz dobar dan slušaocima , rektor Univerziteta Priština sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici prof.dr. Zdravko Vitošević čestitao je rodjendan radiju Kosovska Mitrovica i rekao da ne svojim postojanjem već i svojim radom zaslužujemo pažnju naših slušalaca.

“Gotovo sam siguran da je slušanost mnogo šira od gradskog prostora i u cilju blagovremenog i pravovremenog informisanja. Samim tim što postoji 38 godina Radio Kosovska Mitrovica pokazuje da zaslužuje popularnost i slušanost a naš Univerzitet sa zadovoljstvom konstatuje da je saradnja koju smo ostvarili od kada je Univerzitet izmešten u Kosovsku Mitrovicu, upravo ona sardanja koju smo i priželjkivali. Želim da vam čestitam 38 i još toliko uspešnih godina postojanja i rada”, rekao je rektor Vitošević.

Milosevljević : Radio i dalje smatram svojom kućom

Čestitam vam 38.rodjendan i Dan radija koji i dalje smatram svojom kućom iako već deset godina nisam u njoj. Radio Kosovska Mitrovica je jadna od sedam predratnih radio stanioca na KiM koja je preživela prošavši kroz mnoga iskušenja, progon , izbeglištvo i razne transformacxije pre svega velikoj želji i trudu zaposlenih u njoj”, rekla je nekadašnji direktor regionalne Radio stanice Kosovska Mitrovica Desanka Milosavljević.

Ovaj radio poštuje standarde profesionalnog informisanja i jedan je od najuglednijih srpskih medija na Kosmetu. Želim da traje kao i narod čijim jezikom govori, i da ostane ono što jeste, doala je Desanka Milosavljević.

Biševac: Vaš radio je doprineo da se čuje glas studenata

“Čestitam našem radiju i slušaocima Radio Kosovske Mitrovice 38 godina postojanja i uspešnog rada. Studentski parlament Prištinskog univerziteta je u proteklom periodu sa vama imao izuzetnu saradnju.Vaš radio je doprineo da se čuje i glas studenata sa našeg Univerziteta širom Kosova i Metohije a i širom Srbije”, rekao je Nemanja Biševac student prorektor PU sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

“Ne postoji razlog da se saradnja ne nastavi, ne produbi. Vi ste ne samo glas naroda već i glas studenata. Slavićemo ubuduće zajedno sve naše uspehe ,rođendane i pobede”dodao je Biševac.

Rakočević: Muzika našeg jezika, lepota izraza i svečanost govora, daju nadu da će narušene vrednosti preživeti

Radio Kosovska Mitrovica je nastao posle dramatičnih događaja koji su 1981. iz temelja potresli veliku zemlju, rekao je književnik i novinar Živojin Rakočević.

” Javio se glas i na srpskom jeziku, i to u vremenu kada se gasio na prostoru koji je rodno mesto naše vrhunske kulture i umetnosti. Godinama, i danas lepi i tačni glasovi, muzika našeg jezika, lepota izraza i svečanost govora, svedoče standard i daju nadu da će narušene vrednosti preživeti. Taj standard je suštinski važan” istakao je Rakočević.

” Sve nas, pa i Radio Kosovsku Mitrovicu, očekuje velika borba za slobodu i razotkrivanje teških problema koji urušavaju naše živote i naše izgrađene vrednosti, naše nasleđe. Ali, kada čujem izveštaje o dešavanjima iz kulture na primer, na vašim talasima, koje priprema koleginica Ivana Vanovac, znam da sam ja lično deo grada, da se on nije izgubio i da nam ga nisu uzeli, i da se svi u tom trenutku preko radio talasa, pomalo osećamo kao gospoda. Srećan rođendan” kaže se u čestitki dugogodišnjeg saradnika Živojina Rakočevića.

Mihajlović: Da profesionalnost i objektivnost ostanu vaša uzdanica

U ime zaposlenih u Gradskoj biblioteci “Vuk Karadžić” i u svoje lično ime Radiju Kosovska Mitrovica 38.rođendan čestitao je naš kolega novinar , književnik i direktor Gradske biblioteke Milan Mihajlović.

“Pravovremeno i objektivno informisanje karakterisalo je rad Radio Kosovske Mitrovice u gotovo četiri decenije koje su za nama, a nadam se da će tako biti i u narednom periodu , sa željom da profesionalnost i objektivnost, ali i edukativnost ostanu glavna osnovica i uzdanica svih sada zaposlenih, ali i budućih kolega novinara. Srećan 38. rođendan i na mnogaja ljeta”, prepoznatljivo je završio Mihajlović.

Miodrag Radomirović: Društvo mora da shvati da je Radio Kosovska Mitrovica izvor novinarstva u ovom gradu

Drago mi je da na ovaj svečani dan mogu da uputim čestitku kolektivu u kome sam kao urednik i novinar dao svoj maksimum bar u ono vreme kada smo tamo zajedno radili, a posebno sam srećan što sam deo ekipe koja je od početka i osnivanja radija, kaže jedan od prvih novinara radija, sada direktor Kulturnog centra u Kosovskoj Mitrovici Miodrag Radomirović.

“To su ljudi koji su stvarali jedan od značajnijih srpskih medija na Kosovu i Metohiji, a rekao bih i na prostoru Srbije. U to vreme, davne 1982. godine, nije bilo lako stvarati novi medij i početi od nule, ali smo imali podršku vrsnih znalaca u novinarstvu, poput Blagoja Danilovića i taj početak , kao najteži deo posla odradili odlično. Nakon toga dolaskom mladih kolega nastavili smo da gradimo radio koji je postao jedan od najznačajnijih i najuglednijih na ovim prostorima” rekao je Radomirović.

“Stvorili smo radio koji je gradski, i u koji je narod uvek imao poverenja. I danas je to tako i drago mi je što se još uvek razvija, usavršava i ide napred . Društvo mora da shvati da je Radio Kosovska Mitrovica izvor novinarstva u ovom gradu i da su mnogi prošli kroz taj kolektiv, u njemu “ispekli zanat” i danas rade u velikim medijskim kućama.Prošlo je 38 godina od kada se sa talasa radija čuo prvi spikerski glas u Kosovskoj Mitrovici i nadam se da ćemo u zdravlju i veselju dočekati za dve godine veliki jubilej 40 godina” istakao je Miodrag Radomirović.

Ljiljana Janković: Radio Kosovska Mitrovica simbol našeg grada

Čestitke radiju uputila je i urednica TV Most Ljiljana Janković u kojoj se kaže:

“Ćestitam vam vaš dan, ali želim da znate da je u ovih nekoliko formalnih reči stalo mnogo ljubavi, uvažavanja, poštovanja i želja da, pre svega, budete zdravi i srećni, a onda da ostanete divni i kao ljudi, ali i pravi, uvaženi profesionalci u svom poslu, prepoznatljivi po dobroj, tačnoj i proverenoj informaciji koju plasirate. Radio Kosovska Mitrovica nije od juče, simbol je našeg grada, dobrih vremena i mesta gde sam se uvek osećala kao u svojoj kući. A sigurno je da nisam jedina.Tako je i danas. Budite ponosni na sve što ste činili i što i danas činite u oblasti informisanja za svoj narod i grad. Ostanite i ubuduće radio kome se veruje i koji se voli.
Od srca vam želim mnogo vaših dana u budućnosti, na ponos svih nas” kaže se u čestitki Ljiljane Janković.

I urednik lista Jedinstvo Zoran Vlašković uputio je čestitku povodom 38. rođendana Radio Kosovske Mitrovice, poželevši nam da se što više “opterećujemo” lepim i radosnim vestima.

Koordinatorka TV Most Sonja Milojević čestitala je kolegama u radiju Kosovska Mitrovica rođendan i poželela još mnogpo godina uspešnog rada. Čestitke su uputile i koleginice sa TV Most Maja Radojević i Jelena Nikić.

“Neka je sa srećom ovaj dan i svi koji dolaze, da ostanete uvek ono što ste bili i do sada, pre svega profesionalni, uvek slušani,a pto je najvažnije da ostanete dobri ljudi” ističe se u čestitki Jelene Nikić.

Radojevićeva je čestitala svim svojim kolegama rođendan i poželela još mnogo uspešnih godina.

Petar Rakić: Srećan rođendan “mom radiju”

Dirigent Crkvenog hora i profesor gitare, maestro Petar Rakić sa ponosom kaže “Moj radio”. Kao vrstan muzičar sarađivao je u nekada kultnoj emisiji “Džez klub” u “Ritmu srca” devedesetih godina.

“Da živi dugo i na mnogaja ljeta istim kvalitetom radio i slavio”, poručio je Petar Rakić.

Nevena Božović: Radio koji godinama pušta odabranu muziku

Vi puštate odabranu muziku, to je tako godinama već, znam da će tako i ostati, s obzirom na to da poznajem i vaše urednike i pratim sve što emitujete.Ja vam želim da nastavite u istom pravcu i da svakog narednog našeg izvođača koji počne da radi na svom autorskom delu podržite i da u svom gradu koji ima takav radio dobije priliku da započne afirmaciju. Srećan Vam rođendan, poručila je muzička umetnica, kantautor Nevena Božović Ivanović.

Denis Murić: Moji prvi intervjui su za Radio Kosovska Mitrovica, i meni mnogo znače

Meni znače moji prvi intervjui, i to je bilo tu, ta neka početnička trema, probijanja leda, tako da meni znači puno Radio Kosovska Mitrovica, kaže glumac Denis Murić.

Verujem da i Mitrovčanima znači mnogo. Veliki je značaj imati svoj radio u svom gradu. Čestitam vam 38. rođendan i želim da vam se zahvalim na svemu.

Kaže da za radio ni u budućnosti “nema zime”. “Kada postoji kvalitet, on nađe put, i mislim da je uvek bilo tako, verujem da če se vratiti i pozorište, ali mislim da radio ne gubi svoju snagu, bez obzira što je sad neko drugo vreme rekao je Murić.

Tamara Tomanović: Ljudi vas slušaju sa osmehom

Godišnjicu Radiju Kosovska Mitrovica četitala je i naša dramska umetnica Tamara Tomanović.

„Lepa je to brojka. Ona dokazuje važe zasluge, jer vas ljudi slušaju sa osmehom. Mogu vam reći da sam jako ponosna , jer sam upravo kod vas prvi put gostovala u nekom mediju, još kao gimnazijalka, kada još nisam znala gde će me život odvesti i kojom ću se profesijom baviti. Sećam se tog divnog razgovora sa vašom koleginicom Majom… Želim vam da nam trajete još dugo, da naši sugrađani još dugo uživaju u vašim emisijama, glasovima, divnoj muzici“ rekla je Tamara u svojoj čestitki i dodala da je značaj Radio Kosovske Mitrovice posebno dolazio do izražaja za vreme kriznih situacija.

„Ja sam i sama nekoliko godina radila kao novinar na radiju i televiziji i znam koliko to ume da bude teško, koliko  traži i odricanja kreativnosti i mašte. Od srca vam želim da nas i na dalje izveštavate i da budete tako pozitivni kao dosad“ poručila je Tomanović.

Izvor, foto: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još