• Početna>
  • Vesti>

Policijski službenik povređen tokom intervencije u mitrovačkom kafiću

Foto: Kosovska policija

Kosovska policija je po prijavi građana, pola časa posle ponoći, intervenisala u kafiću “Trojka” u Severnoj Mitrovici i tom prilikom zatekla više lica, koji su, kako se navodi, kršili zabrane kretanja, zabrane okupljanja i druge propisane mere u cilju sprečavanja širenja zaraze korona virusa, saopštio je portparol Kosovske policije za region Sever poručnik Branislav Radović.

“Dana 09.09.2020. godine u 00:26h, dobijena je informacija da se u ul. Džona Kenedija, u lokalu “Trojka” čuje glasna muzika i galama. Vlasnik lokala je prethodno 2 puta upozoren, međutim nije ispoštovano upozorenje Kosovske policije. U lokalu je zatečeno više lica, i pored upozorenja, kršeći mere zabrane kretanja kao i druge mere u vezi Covid 19. Intervenisala je patrola interventne jedinice, i tom prilikom su osumnjičeni vrlo agresivno reagovali, bili su u alkoholisanom stanju i nisu postupili po naređenjima policije.” rekao je Radović.

Prilikom intervencije je napadnut i povređen jedan policijski službenik, dodaje Radović.

Šestorica osumnjičenih su privedeni u policijsku stanicu Mitrovica-Sever, gde su podvrgnuti kriminalističkoj obradi, radi utvrđivanja okolnosti incidenta.

Radi se o licima sa inicijalima N.S. (1990.g.), P.M.(1993.g.), A.T.(2000.g.), A.V. (1996.g.), A.K (1989.g.), D.K (1993.g.).

O slučaju je obavešten i dežurni tužilac, koji je naložio da se osumnjičenima odredi mera pritvora u trajanju od 24 sata, radi daljeg rasvetljavanja ovog događaja. Dalji rad po ovom slučaju nastavlja Regionalna Istražna jedinica RDP Mitrovica – Sever.

Vlasniku lokala je napisana prijava zbog nepoštovanja propisanih mera, kao i organizovanja skupa, dok će šestorici osumnjičenih biti pisane prekršajne kazne, zbog nepoštovanja mera o zabrani kretanja.

Pored ovih kazni, obuhvaćena su i krivična dela :”Napad na službeno lice, kao i Sprečavanje službenih lica u vršenju službene dužnosti”.

“Zbog navedenog događaja zahtevamo od svih građana, posebno vlasnika lokala, da se moraju poštovati odluke nadležnih organa, kao i sve mere nadležnih institucija u vezi pandemije Covid -19, kao i da se poštuju naređenja policije, koja su u skladu sa zakonom i donetim merama.” ističe Radović.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još