Mladi sportisti sa KiM treći dan u Beogradu

Akcija “Srbija te zove 2020”  u organizaciji sportskog kampa Sportstars, a uz podršku Kancelarije za KiM nastavlja se treći dan. 

Pedesetoro dece trenira na fudbalskim, košarkaškim, rukometnim i odbojkaškim terenima, uz veliku pomoć najboljih trenera
Trenutno najbolji mali teniser Filip Pavić iz Novog Brda trenirao je na eminentnoj teniskoj akademiji „Bogdan Obradović“ u Beogradu.

Ideje o pomoći deci sa KiM realizuju se uz pomoć države Srbije, Kancelarije za KiM i sportskog kampa “Sportstars”.

Deo akcije je i teniska akademija “Bogdan Obradović”, jer su zahvaljujući najboljem teniseru sveta, Novaku Đokoviću, mališani iz srpskih enklava sa Kosova i Metohije počeli su da se interesuju za ovaj sport.

“Pozdravljam ovu akciju koju su organizovali i realizovali, Kancelarija za KiM, grad Beograd, sportski kamp “Sportstars” , poručuje Bogdan Obradović.

“Prešli smo jedan nivo i ono što radi Vlada Republike Srbije i ono što radi naš predsednik je to što je sa reči na dela. Mi smo realizovali ideju, doveli smo 50 dece sa KiM, dece koja vole sport, dece koja promovišu Srbiju na pravi način ovde i na KiM”, poručio je Obradović.

Teniska akademija “ Bogdan Obradović” pružila je priliku najboljem malom teniseru iz Novog Brda da usavrši svoje znanje.

“Ja moram da pohvalim Filipa, on je praktično nepobediv, dobio je bukvalno sve mečeve na kojima je igrao. On je naš zaista veliki ponos. Ako imamo u svetu Novaka koji je poznat, u našim srcima je to i Filip”, kaže Bogdan Obradović.

Deca koja su trenutno u Beogradu zaista zaslužuju veliku pomoć, istakao je  Obradović dodajući da zna kako tamo deca žive u teškim uslovima.

“Oni praktično nemaju pravo detinjstvo. Ono čemu se oni raduju jeste ta grupa dece sa kojima se druže. Oni nemaju priliku da se druže u tolikom broju jedni sa drugima, tako da je to radost.  Oni su nam rastopili srca”, kaže Bogdan Obradović.

Obradović se rado seća  dolaska dece sa KiM na meč Dejvis kupa i njihovog susreta sa Novakom Đokovićemkada su se, kako kaže, istopili  od sreće.

Mi moramo nastaviti da brinemo o ovoj deci , jer je to naša budućnost. Čuvaćemo srpsku duhovnost, naše svetinje jer su to koreni Srbije
“To je ono što volimo, odakle potičemo, a sa druge strane sve nas mnogo boli pokušaj otimanja svega toga. Neko nam uzima glavni organ iz našeg tela. Mi ćemo se uvek boriti, a posebno mi je drago što imamo ovakvu unutrašnju politiku koja čini sve da zaštiti naše svetinje koje nikada nećemo dati. To su svetinje i mi ćemo se za to boriti dok smo živi”, zaključuje Obradović.

Filip Pavić mali teniser iz  Novog Brda je srećan što može da igra tenis na pravom terenu. 

Filip se nada se da će kao i njegov zemljak Novak Đoković postići upeh u tenisu. Na putu ka uspehu pomažu mu treneri akademije
Trudićemo se da svoj deci na KiM olakšamo detinjstvo i pomognemo koliko možemo, poručuju iz Kancelarije za KiM, Sport starsa i akademije Bogdan Obradović.

Izvor: TV Most

Foto: TV Most

Comments

Pročitaj još