• Početna>
  • Vesti>

Gračanica: Počinje prijava za “Školu filmske magije 6”

Dom kulture „Gračanica” u saradnji sa „GARGANTUAFILMS” iz Beograda, organizuje „Školu filmske magije 6″ u Gračanici od 21. do 28. avgusta. Zbog aktuelne epidemiološke situacije, kursevi u okviru škole, biće organizovani onlajn. Kandidati se mogu prijaviti počev od sutra, 18. avgusta, zaključno sa sredom (20. avgust), u Domu kulture „Gračanica“ , lično ili putem imejla.

“U vremenu virusa Kovid -19 kada veliki broj ljudi „režira, snima, montira i plasira“ širokoj javnosti svoje video radove nastavnici Filmske magije, koja se šesti put, održava u Gračanici, biće u prilici da starim i novim polaznicima pomognu u stvaranju filma. Jedna od ključnih tema biće odnos filmske umetnosti prema savremenom trenutku i način na koji se stvaralac obraća publici” kažu organizatori.

„ŠFM 2020“ se održava u specifičnim okolnostima, i upravo će to biti tema ovogodišnje radionice.

„Kako se svetska pandemija odražava na život na Kosovu i Metohiji, i kako se u tim uslovima može stvarati i komunicirati“ rekao je režiser Danilo Bećković, jedan od predavača.

Predavači su ugledni i ostvareni stvaraoci i autori koji svoja iskustva, znanja i veštine žele da prenesu novim generacijama na jedan brz i moderan način.

U okviru škole, kandidatima se nudi mogućnost pohađanja tri kursa – režija (predavač je režiser Danilo Bećković), scenario (predavač – Vesna Radovanović) i kamera (predavač – Mihajlo Savić).

Pokrovitelj škole je Ministarstvo kulture i informirasanja Vlade republike Srbije.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Dom kulture Gračanica

Comments

Pročitaj još