• Početna>
  • Vesti>

Još 13 osoba pozitivno na koronavirus; osam u K.Mitrovici, pet u Leposaviću

Trinaest osoba, od toga osmoro u Kosovskoj Mitrovici i pet u Leposaviću, pozitivni su na koronavirus. To su rezultati 32 uzorka koja su pre tri dana poslata na analizu laboratoriji “Vatreno oko” u Beogradu, potvrdio je za program Radio Kosovske Mitrovice epidemiolog Dr Aleksandar Antonijević.

Ukupno je poslato u četvrtak 41 uzorak, od čega je 17 pozitivno, današnji su najnoviji rezultati. Uz prethodnih 25 potvrđenih slučajeva u srpskim sredinama na Kosovu ( 22 sever KiM) i jednim rezultatom rađenim u Nišu osobe iz Kosovske Kamenice, to je ukupno 43 zaraženih Kovidom 19 u srpskim sredinama, od čega je 39 na severu KiM.

Juče je uzorkovano još 50 pacijenata, potvrdio je Antonijević. Epidemiološka situacija se pogoršava, i očekuje se povećani broj pacijenata u narednim danima. Apeluje se na sve građane da se pridržavaju svih propisanih mera, a pre svega nošenja maske, pranja ruku i držanja fizičke distance.

U međuvremenu zasedali su i krizni štabovi četriri severne opštine, koji su najavili rigoroznije mere ukoliko se građani ne budu pokušavali odgovorno.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još