Kosovo i Albanija potpisali tri sporazuma

Vršilac dužnosti ministra spoljnih poslova Albanije Gent Cakaj saopštio je da su Kosovo i Albanija potpisali tri sporazuma, prenosi “Kljan Kosova”.

“Sa ministrom za evropske integracije Bljerimom Rekom, zaključili smo sporazum o razmeni iskustava i ekspertize po pitanjima organizacije struktura odgovornih za integraciju, procese usklađivanja zakonodavstva i opšte političke saradnje sa ciljem učlanjenja u EU“, rekao je Cakaj.

Dodao je da ta dva ministarstva svake godine organizovati zajedničku konferenciju na kojoj će se ramatrati i razraditi mnoga pitanja vezana za evropske integracije.

“Sa ministrom spoljnih poslova i dijaspore Glaukom Konjufcom postignut je sporazum o jačanju diplomatije, između ostalog, potpunim objedinjavanjem kalendara kulturnih aktivnosti i definisanjem konkretnog plana za promociju zajedničkog imidža”, istakao je Cakaj.

Naglasio je da je potpisan i sporazum o nizu obaveza u oblasti spoljne politike, koji je prema njegovim rečima, veoma važan, a koji takođe uključuje stvaranje tima sa specijalnim predstavnicima koji će štititi i ostvarivati obostrane interese Albanije i Kosova, preneo je “Klan Kosova”.

Izvor: Kosovo online / Kljan Kosova

Comments

Pročitaj još