• Početna>
  • Vesti>

“Početak gradnje kružnog toka u Kosovskoj Mitrovici u ponedeljak”

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić je na današnjoj konferenciji za medije najavio izgradnju kružnog toka u Kosovskoj Mitrovici, koja će početi u ponedeljak.

“Pomoć grada Beograda je svakodnevno prisutna i radimo na zajedničkom cilju koji je stvaranje boljih životnih prilika. Zaključkom Vlade Republike Srbije, dobili smo dosta sredstava za realizaciju mnogih projekata i imajući u vidu da ulazimo u ovu realizaciju radova, mogu da najavim građanima Kosovske Mitrovice da u ponedeljak počinje izgradnja kružnog toka u ulici Kralja Petra – Knjaza Miloša, koja će omogućiti bolje funkcionisanje ulice i rešiti problem saobraćajnog kolapsa u našem gradu” rekao je Spirić.

Za izgradnju kružnog toka je predviđeno 6 miliona 246 hiljada dinara koje je izdvojila Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Spirić je najavio da se u martu kreće i sa projektima kao što su javni radovi, stručno osposobljavanje kao i pomoć malim i srednjim preduzećima.

“Ovo je samo još jedan od onih velikih projekata koji nas čekaju a to su gradnja mosta, stadiona, zgrade “Samačkog bloka” i sve se to dešava u mesecu martu” dodao je Spirić.

Predsednik Privremenog organa navodi da su u prethodnom periodu, zajedno sa predstavnicima Kancelarije za Kosovo i Metohiju uspeli da poboljšaju položaj i život građana Kosovske Mitrovice.

“Konkretna pomoć se ogleda u tome što smo u prethodnom periodu obišli više od stotinu porodica i što smo uspeli da poboljšamo njihov položaj i život i naravno nastavljamo ovo što smo obećali tokom poseta sa zamenicima direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Borislavom Tajićem i Miljanom Ranđelovićem kao i sa Dušicom Nikolić. Uspeli smo da obezbedimo sredstva u iznosu od 4 miliona 976 hiljada dinara, koja se odnosi na pomoć porodici Nedeljković, adaptacija kuće porodice Stanković kao i dva potporna zida koja su ključna za normalno funkcionisanje u ulici Rudarske čete. Obilaskom, uočili smo da je porodicama, dogovoreno je da u što kraćem roku rešavamo problem i verujem da građani prepoznaju sve one napore koje činimo da bi se poboljšao život i standardi života u Kosovskoj Mitrovici” rekao je Spirić.

Spirić dodaje da je izgradnja novog “Samačkog bloka” predviđena za 30. mart a da će biti izgrađen u saradnji sa zamenikom gradonačelnika Beograda Goranom Vesićem, za koji je izdvojeno 42 miliona dinara.

On je kazao da je u toku javni poziv za poljoprivrednike i za one koji se bave prehrambenom industrijom i koji je otvoren još par dana i pozvao poljoprivrednike da konkurišu kako bi njihovi projekti bili odobreni i realizovani.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još