• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Tahiri je ministar nepravde i laži; predstavljena dokumentacija originalni dokument

“Abelard Tahiri je ministar nepravde i laži, a dokumentacija koja je juče predstavljena javnosti ne da nije lažna, već je u pitanju originalni dokument tužilaštva tzv. Kosova, službenim putem dostavljen braniocima utamničenih Srba” navodi se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Djurića, povodom najnovije izjave ministra pravde u koosvskoj vladi Abeljarda Tahirija.

“Jedino što jeste lažno je optužnica protiv Srba i države Srbije koju sa svojim satelitima svakoga dana podiže u medijima.

On svojim lažima demantuje čak i sopstvenog tužioca Sulja Hodžu koji je juče potvrdio da je iskaz Rada Trajković dala i da jeste zatražio (upravo aktom predstavljenim javnosti) produženje pritvora, kao što se u pomenutom dokumentu tužilaštva i navodi.

U lažima ministra nepravde i laži Abelarda Tahirija veoma su kratke noge. Osim što je celom svetu pokazao kakav i koliki je lažov, čovek koji je brojne Srbe na KiM držao i drži neosnovano iza rešetaka, obelodanio je danas i koga štiti i čiji je među Srbima politički pokrovitelj.

Ni brutalne i brojne pretnje smrću, ni najprimitivnije uvrede kojima sam izložen od strane ubedljivo manjinskog, ali punog mržnje i agresivnog dela javnosti, zato što sam se usudio da obelodanim istinu, neće me sprečiti da nastavim da ih sve zajedno raskrinkavam. Svima zajedno im poručujem – dalje ruke od Srbije, lažovi” navodi se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marja Djurića.

Ministar pravde Kosova Abeljard Tahiri rekao je ranije za kosovske medije je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u javnost izneo manipulacije u vezi procedura koje se preduzimaju tokom istrage ubistva Olivera Ivanovića. ” Deo još jedne takve manipulacije je njegovo predstavljanje ‘navodnih dokumenata’ Tužilaštva , u kojima se kaže da je svedok u ovom slučaju i Rada Trajković”, kazao je Tahiri, dodajući da tako nešto ne predstavlja ništa drugo osim ometanje istrage.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još