• Početna>
  • Vesti>

Protestna šetnja “Jedan od pet miliona” u Kosovskoj Mitrovici

Nekoliko desetina građana učestvovalo je u protestnoj šetnji  „Jedan od pet miliona“, koja je održana je večeras u Kosovskoj Mitrovici.

Marko Jakšić, odbornik GI „SDP“ u SO Severna Mitrovica u ostavci,  rekao je obraćajući se prisutnima da je razlog okupljanja odavanje pošte tragično nastradalom Oliveru Ivanoviću i   podrška ljudima koji protestuju u Srbiji sa tim istim zahtevom.

„To je jedan od glavnih zahteva svih protesta u Srbiji . I naš je zahtev da želimo da znamo ko su počinioci, ko su nalogodavci tog gnusnog ubistva“ rekao je Jakšić.  Najstariji Ivanovićev sin Nikola i prva supruga Marina Ivanović takođe su prisustvovali skupu.

Jakšić je obraćajući se medijima, rekao da će odgovornost ukoliko se nešto loše desi bilo kome nakon protesta, snositi direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Marko Đurić.

Predstavnik Lokalnog fronta Predrag Voštinić iz Kraljeva rekao je da su došli u Kosovsku  Mitrovicu da pruže podršku, jer je ovo kako je istakao za njih najvažniji protest.

Na transparentu „Jedan od pet miliona“  napisano je i „Sloboda za Zorana Đokića“, Srbina koji je sinoć uhapšen na Jarinju,  i kome je određen pritvor, a pod sumnjom za ratni zločin, kako je ranije saopštila Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Okupljeni su od od spomenika Knezu Lazaru prošetali Sutjeskom ulicom do mesta ubistva Olivera Ivanovića, gde su zapalili sveće.

Srpska lista: Protest doživeo debakl

U međuvremenu, saopštenjem se oglasila i Srpska lista, rekavši da je “potest protiv Srbije u organizaciji Đilasa, Jeremića i Rade Trajković doživeo debakl u Kosovskoj Mitrovici”.

“Od 50 okupljenih najmanje je bilo iz Kosovske Mitrovice, a među učesnicima bilo je i iz Kraljeva, zajedno sa vođom Lokalnog fronta. Srpska lista zahvaljuje svim Mitrovčanima koji su ignorisali ovaj antisrpski skup, te su nakon jučerašnjeg masovnog skupa ZA SRBIJU još jednom pokazali koliko vole Srbiju i preziru one koji bi da srpski narod na Kosmetu dele. Đilas i Jeremić su još jednom poraženi u gradu-heroju Kosovskoj Mitrovici.

Cirkus večeras odlazi iz našeg grada, a mi ostajemo da se jedinstveni borimo za Srbiju i srpski narod”  navodi se u saopštenju Srpske liste.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još