Sulejman Seljimi oslobođen daljeg izdržavanja kazne

Sudsko veće oslobodilo je komandanta Glavnog štaba bivše Oslobodilačke vojske Kosova Sulejmana Seljimija daljeg izdržavanja zatvorske kazne, potvrdio je prištinskom listu “Koha ditore” direktor kosovske korektivne službe Nehat Tači.

U zahtevu za puštanje na slobodu u sudskom veću su naveli da zatvorenik koji je izdržao dve trećine izrečene kazne ima pravo da bude oslobođen.

Sulejman Seljimi je osuđen u slučaju “Drenička grupa”, u kojem je deset pripadnika bivše Oslobodilačke vojske Kosova osuđeno zbog zločina nad civilima tokom konflikta 1998-1999. godine.

Seljimi, bivši ambasador Prištine u Albaniji i po rasformiranju OVK, komandant Kosovskih bezbednosnih snaga, osuđen je 2016. godine za mučenje civilnog zatvorenika u improvizovanom logoru OVK u selu Likovac, u opštini Srbica 1998. i početkom 1999. godine.

Njegova kazna je u žalbenom postupku smanjena na pet godina i tri meseca zatvora.

Seljimi će se po izlasku iz zatvora suočiti sa tužiocima Specijalnog suda za zločine pripadnika OVK tokom 1998. i 1999. godine na Kosovu i jedna je od više od desetak osoba koje su na spisku za saslušanje.

 

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još