Đurić danas sa poslanikom nemačkog Bundestaga

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić primio je danas poslanika nemačkog Bundestaga i člana Odbora za odnose sa Evropskom unijom Manuela Sarazina i informisao ga o problemima sa kojima se svakodnevno suočava srpski narod na Kosovu i Metohiji, kao i  činjenicom da  je nivo održivog povratka interno raseljenih  Srba u pokrajinu zanemarljiv.

Đurić je Sarazina upoznao sa tokom dijaloga Beograda i Prištine, kao i sa rezultatima unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji, koji je pokrenut na inicijativu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

Prema   Đurićevim   rečima,   za   razliku   od   Beograda,   koji   je   ispunio   sve   dogovore proistekle iz Briselskog sporazuma, Priština nije ispunila svoju najveću i najvažniju obavezu, a to je formiranje Zajednice srpskih opština, sa kojim se kasni čitavih pet godina.

“Politika   koju  u  dijalogu  zastupa  predsednik  Vučić   stvara   preduslove   za   dogovor i dugoročnu stabilnost u regionu, a tek treba da vidimo političku zrelost druge strane za postizanje dogovora u interesu svih”, rekao je Đurić.

Direktor   Kancelarije   za   KiM   je   istakao   da   je   Beograd,   i   pored   svega,   opredeljen   za rešavanje   svih   nesuglasica   na   relaciji   Beograd-Priština   dijalogom   i   političkim sredstvima.

Sastanku je prisustvovao i ambasador Nemačke u Beogradu Aksel Ditman.

Comments

Pročitaj još