• Početna>
  • Vesti>

Performans “Impuls” večeras u galeriji “Akvarijus”

U ponedeljak 5. marta od 21:00 Gala Šalipur i Danica Stanković premijerno će u galeriji „Akvarijus“ izvesti performans „Impuls“, čiju režiju potpisuje Lea Jevtić.
Performans u središte pažnje postavlja impuls koji je zajednički svim ženama, bez obzira na njihovu starosnu dob ili zanimanje, a koji sve one skrivaju i potiskuju, svesno ili nesvesno. Ženski porivi, potrebe i želje oduvek izazivaju predrasude i osude, iako iste takve porive imaju i muškarci kojima je omogućeno da slobodno žive sa njima i da ih ispoljavaju.
Gala Šalipur, rođena 1992. godine u Priboju, student je četvrte godine Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici (odsek Gluma), u klasi profesora Milana Plećaša. Pobednica festivala „Dani Danila Lazovića“ 2017. godine. Učestvovala u brojnim predstavama fizičkog teatra, kao i na nekoliko pozorišnih festivala (sa studentskim predstavama) U galeriji „Akvarijus“ nastupala u performansu „Vražje sluge“, kao i u savremenom baletu koji je pripremila koreograf Kristina Koleman (Christine Coleman) iz Njujorka (SAD).
Danica Stanković, rođena 1995. godine u Pirotu, student je četvrte godine Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici (odsek Gluma), u klasi profesora Milana Plećaša. Glumi u predstavi „Alisa u zemlji čuda“ koja je na stalnom repertoaru Narodnog pozorišta u Pirotu. Ulogu Elme ostvarila u filmu „Nikome ništa“ reditelja Edina Alije. U galeriji „Akvarijus“ nastupala u performansu „Vražje sluge“.

 

Comments

Pročitaj još