Vučić: Najvažnije sačuvati mir na KiM

Hoćemo da rešimo problem Srba i Albanaca i to će biti suština politike koju ćemo voditi, jer želimo da imamo dugoročan mir i stabilnost, poručio je predsednik Aleksandar Vučić i izrazio nadu da će božićni praznici na Kosovu i Metohiji proći mirno.

Vučić je rekao da je zabrinut zbog političke situacije u Prištini, u vezi sa Specijalnim sudom za zločine OVK, te naglasio da će Beograd dati sve od sebe da mirnim putem prevazilazimo sve probleme.

“Spremni smo da razgovaramo i u Briselu i na svakom svakom drugom mestu, pod okriljem UN, želimo da razgovaramo o svim problemima”, rekao je Vučić.

Smatra, međutim, da nema nikakvog smisla da se razgovara “o pojedinačnim problemima ljudi iz kosovskih vlasti”.

“Jer, ako razgovaramo sa predstavnicima međunarodne zajednice, nemojte da uvek bude opravdanje – Ej, vi Srbi i ti, Vučiću, imaš čistu i lagodnu situaciju i zato dođi na razgovore, a moraš malo da razumeš ove koji imaju tešku situaciju. Šta nas briga kakva im je interna situacija”, rekao je Vučić.

Poručio je da mi hoćemo da rešimo problem Srba i Albanaca i to će biti suština politike koju ćemo da vodimo i želimo da imamo dugoročni mir i stabilnost, da nam deca razmišljaju o tome koliko će muzeja da otvaraju.

Povodom pretnji pojedinih prištinskih političara u vezi početka rada Specijalnog suda za ratne zločine OVK, Vučić je ponovio da je najvažnije da se sačuva mir za naše ljude na Kosovu i Metohiji.

“Iako nemamo faktičku vlast, činimo sve što možemo. Zahvalan sam Kforu od kojeg smo dobili važne informacije i juče i prekjuče”, naglasio je predsednik.

Vučić je izrazio nadu da će situacija ostati bezbedna, dodajući da srpske vlasti imaju “neke informacije”, te da zbog toga rade i sa međunarodnim faktorom na obezbeđivanju mira za naš narod za praznike.

“Dalje ne bih mogao da govorim. Ono što možemo je da radimo da osiguramo mir i stabilnost. Ne bih da ulazim u odnose Albanaca i njihovih sponzora”, naglasio je Vučić.

Predsednik je čestitao srpskom narodu na KiM Badnji dan i Božić i poželeo im mnogo radosti i još više dece.

Proporcionalno gledano, po broju stanovnika, na KiM im se rađa najviše dece, ukazao je Vučić i na tome se zahvalio srpskom narodu iz pokrajine

Izvor: RTS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

Pročitaj još