Goreo samački blok, nema žrtava

Rano jutros ugašen je požar koji je sinoć izbio u zgradi samačkog bloka u Kosovskoj Mitrovici. Slučaj je po nalogu tužioca zaveden kao podmetanje požara, potvrdio je za Kossev portal, zamenik direktora Kosovske policije za region sever Besim Hoti.

Gašenje požara trajalo je do ranih jutarnjih sati, a gasile su ga vatrogasne jedinice iz Mitrovice, Zvečana, Leposavića i Vučitrna.

Požar je izbio sinoć oko 22 časa. Nema povređenih, a stanari zgrade su evakuisani.Dim se još uvek, međutim, širi sa zgarišta, a kako je zgrada stara i nebezbedna, vatrogasni inspektor ne može odmah da počne sa istragom u samom objektu. Slučaj je upravo zato, po odluci tužioca, otvoren kao podmetanje požara.

“Slučaj se tako vodi sve dok se istragom ne ustanovi drugačije, a ono što je najvažnije jeste da, prema našim informacijama – nema povređenih,” dodaje Hoti.

Samački blok u Severnoj Mitrovici se nalazi u ulici Filipa Višnjića, u neposrednoj blizini zgrade suda, pritvornog centra i rektorata Prištinskog univerziteta.

Prema nepotvrđenim informacijama, požar je izbio na poslednjem spratu jedne od zgrada u samačkom bloku i zahvatio je najmanje jedan stan.

 

 

Izvor: KoSSev

 

Comments

Pročitaj još