• Početna>
  • Vesti>

“Škola za ljubavnike” odigrana u punom Mitrovačkom dvoru

Pozorišna predstava “Škola za ljubavnike” odigrana je večeras u prepunoj sali Mitrovačkog dvora. Organizator predstave je Kulturni centar „Dragica Žarković“ , a pokrovitelj Privremeni organ Opštine Kosovska Mitrovica.
Miodrag Radomirović, direktor Kulturnog centra “Dragica Žarković” rekao je da je ovo nešto najaktuelnije što Kosovska Mitrovica može da dobije, a to je na ponos Kulturnom centru.
“Publika je izuzetno lepo reagovala, videlo se da je bila prezadovoljna. Ovo je samo jedna u nizu pozorišnih predstava I jedan u nizu programa koji nastojimo da priuštimo građanima Kosovske Mitrovice, s obzirom na to da K.Mitrovica zaslužuje visoku kulturu, zato što ima izuzetno kvalitetnu publiku, koja ima svoj osećaj ne samo za pozorište, već i za film i druge kulturne aktivnosti. Na kraju krajeva, Kosovska Mitrovica ima svoju tradiciju” rekao je Radomirović.
Glumac Milan Vasić ističe da je znao da ovde postoji dobra publika I da reakcije neće izostati.
“Predpostavljam da su utisci isti kao I kod publike. Kada se radi komedija ovog tipa, koja je brza I traje sat I četrdeset minuta, nekako ne možemo da igramo bez reakcije. Drago mi je da je ovako bilo. Nisu stali od prvog do poslednjeg minuta, mnogo je aplauza bilo I to mi se jako sviđa, srećan sam” kazao je Vasić.
Milan Kalinić ističe da uvek ima posebnih emocija kada igra predstave na Kosovu.
„Emocija ima kod nas, a pretpostavljam i kod ljudi. Pretpostavljam da su oni uvek srećni, a to je posebno ranije bilo izraženije, uvek ovde osećate da im to znači malo više nego negde drugde kad odete. I van predstave, družeći se sa ljudima vidite koliko im znači što dolazite i mislite na njih. Iz tog razloga uvek volim da dođem ovde“ rekao je Kalinić.
„Predstava je bila veoma zabavna. Čini se da retko imamo prilike da uživamo u pozorišnim predstava tako da sam vrlo zadovoljan izborom i izvedbom“ rekao je jedan od posetilaca.
Uloge su tumačili Milan Vasić, Milan Kalinić, Aleksandra Cucić, Jelena Rakoćević Cekić i Bojan Stojčetović.

Comments

Pročitaj još