• Početna>
  • Vesti>

Policija demantuje vesti o dolasku 250 policajaca u Mitrovicu i o blokiranju patrole kod Zubinog Potoka

Kosovska policija regiona Sever demantovala je sinoć za KoSSev da je kako piše list Informer više od 250 naoružanih policajaca  krenulo ka Severnoj Mitrovici. Takođe, KoSSev prenosi i demantij pristigao iz policiji prištinskog Kallxo-a – da su „Srbi blokirali policiju“ nedaleko od jezera Gazivode. Oglasila se potom direkcija KP u Prištini sa detaljima – da su dva civilna vozila ometala pograničnu policiju u pokušaju da zaustave kamion. Iz policije Sever su nakon toga, bez daljih detalja, naglasili da nikakve blokade puta nije bilo.

Skoro u isto vreme, dva medija, jedan u Beogradu, a drugi u Prištini, izvestili su o „vanrednim“ dešavanjima, odnosno „incidentu“ na Severu Kosova, pozivajući se na svoja saznanja, piše portal KoSSev.

Kako je objavio ovaj portal, beogradski tabloid Informer objavio je sinoć  vest naslovljenu „DRAMATIČNO NA SEVERU KiM – VIŠE OD 250 DO ZUBA NAORUŽANIH KOSOVSKIH POLICAJACA KRENULO KA SEVERNOJ MITROVICI!„.

Pozivajući se na svoja saznanja, ovaj medij piše da su pripadnici mobilne pogranične jedinice Kosovske policije navodno dobili naređenje da se u 22 časa, okupe u policijskoj stanici pogranične jedinice u Severnoj Mitrovici, „te da na sebi nose pancire i da ponesu drugu zaštitnu opremu“.

Informer tvrdi da se u koloni vozila, koja je krenula ka Severnoj Mitrovici, nalazi više od 250 kosovskih policajaca, te da će po dolasku dobiti instrukcije o daljem delovanju na terenu.

Pozivajući se na „dobro obaveštene izvore“, Informer dalje navodi da redovna smena pogranične jedinice Kosovske policije počinje u 20 časova, i da su obično pripadnici raspoređeni na alternativnom prelazu „Bube“ u mestu Zubin Potok, ali i da je po nalogu komande pogranične jedinice policije u Lužanima, njihova smena navodno pomerena za posle 22 časa, „najverovatnije zbog vanrednog angažovanja“.

Za to vreme, kako prenosi mitrovački KoSSev, Kallxo javlja da su „Srbi blokirali policiju u Zubinom Potoku„.

Ovaj medij piše da je navodno grupa građana srpske nacionalnosti blokirala patrolu Kosovske policije koja se kretala iz pravca Brnjaka ka Zubinom Potoku.

Preciziraju da su ove osobe kod jezera Gazivode, na ulazu u prvi tunel, navodno postavile na ulici automobile bez registarskih oznaka.

Pozivajući se na svoje izvore, Kallxo piše da su pozvane policijske jedinice iz stanice u Zubinom Potoku kako bi otklonile blokadu.

Navodeći da je reč o „incidentu“, ovaj medij podseća da je pre nekoliko dana potpredsednik Srpske liste, Milan Radoičić „pobegao sa graničnog prelaza Brnjak, zbog čega je suspendovan komandir prelaza“.

Iz policije regiona Sever sinoć su međutim, za KoSSev demantovali navode kako Informer-a, tako i Kallxo-a.

„To nisu tačne vesti, policija nema takva saznanja“, prenosi KoSSev izjavu dobijenu u policiji.

I dok su u potpunosti odbacili vest o slanju „do zuba naoružanih policajaca“, bez daljih komentara, kada je reč o navodima Kallxo-a o blokiranju policije, rečeno nam je da su se patrole iz Zubinog Potoka „sastale“ sa patrolom iz pogranične policije, ali da se ne radi „ni o čemu neobičnom“, te da nije bilo nikakve blokade.

„Nije bilo nikakvih blokada i zastoja na putu. Dva vozila su išla ispred pogranične policije, ali od toga ništa – ni blokade, niti bilo šta neobično“, zaključili su iz regiona Sever.

Istovremeno su u ovom policijskom regionu postavili pitanje motiva „plasiranja netačnih medijskih informacija“.

Direkcija u Prištini: Dva civilna vozila ometala pograničnu policiju u pokušaju da zaustave kamion

U međuvremenu se oglasila direkcija KP u Prištini koja indirektno potvrđuje navode Kallxo-a o blokiranju policijskih patrola, piše dalje KoSSev.

Iz policije navode da su u blizini jezera Gazivode, službenici pogranične policije primetili kamion za koji se sumnja da je prevozio švercovanu robu i da su, u pokušaju da ga zaustave, zapravo policajce ometala dva civilna vozila bez tablica.

„Dva civilna vozila su svojim kretanjem i stvaranjem prepreka na putu ometala policijske službenike sprečavajući ih da zaustave kamion za koji se sumnjalo da je švercovao robu“, navodi se u saopštenju Kosovske policije kasno večeras.

Iz Prištine ujedno navode da su o ovom slučaju obavestili druge policijske jedinice „koje su pomagale pograničnim službenicima u istrazi i potrazi za osumnjičenim licima i vozilima“, bez iznošenja drugih detalja.

Međutim, nakon ovog saopštenja kontaktirali smo ponovo policijski region Sever iz kog su nam kazali da su videli saopštenje iz Prištine.

Oni su istovremeno decidno ostali pri tvrdnji da su netačni navodi o blokadi puta, te da, „nikakve blokade, niti zastoja“ na putu nije danas bilo.

Izvor i foto: KoSSev

Comments

Pročitaj još