Devenport danas posetio Severnu Mitrovicu

Ambasador misije OEBS-a Majkl Davenport danas je posetio opštinu Severna Mitrovica. U kabinetu gradonačelnika Milana Radojevića u pratnji zamenice gradonačelnika Adrijane Hodžić obavljen je konstruktivni razgovor.

Gradonačelnik Radojević je tom prilikom obavestio ambasadora vezano za situaciju i borbu protiv korona virusa, gde je istakao važnost vakcinacije koju je organizovala Vlada Republike Srbije za sve građane sa Kosova. Opšte je poznato da je proces vakcinacije organizovan po sistemu zakazivanja po lokalnim domovima zdravlja i da se odvija na predviđenim lokacijama u centralnoj Srbiji.

Pored toga, poseban akcenat je stavljen na temu odnosa i saradnje sa centralnim institucijama u Prištini, i izazovima po pitanju bezbednosne situacije, uključujući nedavne međuetničke incidente u ovoj opštini.

Bilo je reči i o položaju manjinskih zajednica oko čega su se svi saradnici složili, a to je da lokalne i centralne vlasti moraju uložiti sve svoje napore kako bi se položaj svih manjinskih zajednica unapredio.

Takođe, na sastanku je bilo reči i o potrebama svih građana ove opštine i to u sferama obrazovanja, zdravstva i infrastrukturnih projekata.

Čelnici lokalne samouprave Radojević i Hodžić su izrazili nadu da će se dosadašnja odlična saradnja koju su imali sa misijom OEBS nastaviti i u budućnosti.

Izvor RKM/Saopštenje

Comments

Pročitaj još