Gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević osudio napad na mladiće i pozvao građane na uzdržanost

Gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević najoštrije osuđuje današnji napad na dvojicu srpskih mladića, koji se desio u prepodnevnim časovima na šetalištu u glavnoj ulici u Severnoj Mitrovici.

Tom prilikom, povređeni su mladići koji su mirno sedeli i nanete su im povrede u predelu glave zbog kojih su zbrinuti u bolnici u Kosovskoj Mitrovici. Prema izjavama povređenih mladića, napadači su bili albanske nacionalnosti, koji su nakon napada pobegli u pravcu glavnog mosta na Ibru koji razdvaja Severnu Mitrovicu i Južnu Mitrovicu.

Radojević je pozvao građane na uzdržanost a predstavnike policije da pojačaju bezbednost i preventivno deluju.

“Pozivam sve građane na uzdržanost a predstavnike policije i međunarodnih bezbedonsnih institucija pozivam da pojačaju budnost i preventivno deluju jer u kratkom vremenskom intervalu ovo je drugi međuetnički napad na Srbe u Severnoj Mitrovici. Dok politički predstavnici Srba pozivaju na uzdržanost i traže jasnu reakciju institucija to se isto ne može reći i za pojedine predstavnike centralnih institucija u Prištini” rekao je Radojević.

Gradonačelnik Severne Mitrovice je pozvao i predstavnike međunarodne zajednice da jasno osude ovaj napad na Srbe i pošalju jasnu poruku da osuđuju ovakve incidente, čime će pokazati da imaju nultu toleranciju na nasilje i na napade na Srbe, ma gde živeli i bez obzira na nacionalnost napadača ili društveni položaj žrtve.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments