• Početna>
  • Vesti>

Vučić sa ambasadorima Kvinte o izborima, situaciji u regionu i evrointegracijama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa ambasadorima zemalja Kvinte – SAD, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, kao i šefom Delegacije EU u Srbiji o evropskim integracijama Srbije, predstojećim izborima i situaciji u regionu.

Sagovornici su zaključili da je važno da izbori budu održani u dobroj izbornoj atmosferi i da sve stranke imaju fer kampanju, kao i da glasači budu motivisani da izađu u što većem broju, saopšteno je iz pres službe predsednika Srbije.

Tema razgovora bio je i prošlonedeljni video konferencijski sastanak EU Zapadni Balkan, kao i zastoj dijaloga sa Prištinom, vladavina prava i situacija u regionu.

U otvorenom, konstruktivnom i sadržajnom razgovoru istaknuto je da treba raditi na dobrim susedskim odnosima u cilju pune stabilizacije političkih prilika u regionu, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da su ambasadori zemalja Kvinte i šef Delegacije EU izrazili zadovoljstvo borbom protiv zarazne bolesti Kovid-19.

Vučić je zahvalio na pomoći EU i SAD Srbiji tokom pandemije i obavestio ambasadore o ekonomskoj situaciji i programu za oporavak privrede nakon pandemije.

“Srbija ima prijatelje koji veruju u evropsku budućnost koja joj pripada”, napisao je na Tviter nalogu američki ambasador u Srbiji Entoni Godfri, posle sastanka ambasadora Kvinte sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

“Spremni smo da pomognemo oko posla da do nje i stigne”, dodao je Godfri, koji je predsedniku Srbije zahvalio na sjajnom ručku i diskusiji.

Godfri je na Tviteru objavio i fotografiju na kojoj su Vučić, ambasadorka Velike Britanije Sian Mekleod, ambasador Francuske Žan Luj Falkoni, ambasador Italije Karlo Lo Kašo, ambasador Nemačke Tomas Šib, šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, kao i on.

Izvor: Radio Kontakt plus / Beta

Comments

Pročitaj još