• Početna>
  • Vesti>

Kovid ambulanta u Zvečanu 24 časa dostupna svim pacijentima

Kovid ambulanta, otvorena u okviru Doma zdravlja Zvečan, radi 24 časa i dostupna je svim pacijentima koji sumnjaju na korona virus. Do sada je u ovoj ambulanti testirano 96 pacijenata , a 23 osobe su bile pozitivne na korona virus.

Kovid ambulanta u Zvečanu koja funkcioniše nešto više od mesec dana ima sve uslove za rad, od vršenja pregleda preko uzimanja briseva, laboratorijske analize, ali i obezbeđene potrebne zaštitne opreme za sve medicinske radnike u njoj.

“U skladu sa zahtevima organizacije formirali smo kovid ambulantu koja funkcioniše 24 časa, bez obzira na vikende i praznike. Do sada je u ambulanti pregledano 96 pacijenata. Prvih nedelju dana uzrokovanje naših pacijenata vršio je Zavod za javno zdravlje Kosovska Mitrovica, a kasnije po preporuci ministarstva mi smo obučili 4 medicinska tehničara za te poslove i uzorkovanje radimo sami u našoj ambulanti. Od 24. ovog meseca medicinski timovi Doma zdravlja Zvečan su angažovani i u 24-četvoročasovnom zbrinjavanju smeštenih kovid pozitivnih u privremenoj bolnici u Studentskom domu u Kosovskoj Mitrovici. Ovom prilikom bih se zahvalio Opštini Zvečan i gradonačelniku na stalnom praćenju situacije i ogromnoj pomoći u zaštitnim sredstvima našem Domu zdravlja i zaposlenima”, kaže za TV Most prim.dr sci. med. Milivoje Galjak, načelnik opšte medicine.

U koordinaciji sa opštinom Dom zdravlja Zvečan je preduzeo sve epidemiološke i zaštitne mere u vanrednim situacijama.

“Posete pacijenata smo sveli na minimum. Mi smo za potrebe naših sugrađana formirali medicinske timove koji će u neophodnoj situaciji da obiđu obolele i medicinski ih zbrinu”, rekao je Galjak.

Galjak ističe da nijedan zaposleni nije oboleo niti pozitivan na virus kovid 19. “Sa ponosom mogu da kažem da smo, zahvaljujući dobroj organizaciji i sprovođenju propisanih i zaštitnih mera, uspeli da nijedan zaposleni radnik Doma zdravlja Zvečan nije oboleo niti pozitivan na virus kovid19 ”.

Od početka epidemije u Zvečanu je potvrđeno 23 slučaja pozitivna na korona virus, a do sada je izlečeno 17 pacijenata.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još