• Početna>
  • Vesti>

“Festival dečijeg stvaralašva” u Mitrovačkom dvoru

U okviru „Dečije nedelje“ u Mitrovačkom dvoru održan je „Festival dečijeg stvaralaštva“.

Festivalu je prethodila izložba dečijih radova koja je izložena takođe u prostorijama Mitrovačkog dvora.

“Dečiju nedelju“ organizovalo je Odeljenje za društvene delatnosti Kosovska Mitrovica, načelnica Svetlana Pindović sa svojim saradnicima, Snežanom Gvozdić i Dubravkom Damjanović a u koordinaciji sa svim osnovnim i srednjim školama kao i PU „Danica Jaramaz“ i školom za osnovno i srednje obrazovanje „Kosovski božur“.

Kulturno-umetnički program su otvorile učenice OŠ „Sveti Sava“, Tarija Hodža autorskom pesmom „Dečija prava“ i Jovana Jovanović pesmom „Nasmešite se, kada kažete dete“. Pesmom se predstavila i Jelisaveta Pavlović učenica drugog razreda pomenute škole.

Recitovanjem pesme „Mama i tata se vole“ i „Da svako pravo, dete uživa lako“ prisutnima su se predstavile i Sara Kisić, Petra Luković, Una i Nađa Milosavljević, učenice trećeg razreda OŠ „Branko Radičević“.

Skečom „Globus“ predstavili su se Jelisaveta Pavlović, Maša Vesković, Milija Milošević, Petar Radoičić, Damjan Dabetić i Hana Buljubašić, takođe učenici drugog razreda OŠ „Branko Radičević“.

Recitacijom „Kad se ja naljutim“ predstavila se učenica sedmog razreda OŠ „Veljko Banašević“ Sara Krasnići.

Albin Jahja, učenik petog razreda OŠ „Veljko Banašević“ recitovao je pesmu „Dečija prava“ Ljubivoja Ršumovića.

Hor OŠ „Veljko Banašević“ je izveo pesmu „Hajde Jano“ uz pratnju nastavnika muzičke kulture Dragomira Gvozdića.

Nagrade za likovne i ručne radove dodelila je Snežana Gvozdić, šef službe dečije zaštite na Odeljenju društvenih delatnosti.

Za likovni rad „Jesen i ježići“ nagradu je dobila Sara Krasnići, učenica sedmog razreda OŠ „Predrag i Miodrag Mihajlović“. Nagradu za ručni rad „Bundeva“ dobila je Sejana Bajrami, učenica šestog razreda OŠ „Dositej Obradović“. Šerif Behljuj, učenik šestog razreda OŠ „Veljko Banašević“ dobio je nagradu za likovni rad „Crtež sa decom“. Za ručni rad „Kućica za ptice“ nagradu je dobila Sara Jeremić, učenica prvog razreda OŠ „Branko Radičević“.

Trinaestoro mališana predškolske grupe „Danica Jaramaz“ je sa svojim vršnjakom Mihajlom Milovanovićem izvelo skeč pod nazivom „Sve što raste i treba da raste“.

PU „Danica Jaramaz“ danas je nagrađena i to dva puta, za vaspitnu grupu i predškolsku grupu, a nagrade je dodelila stručni saradnik za obrazovanje Dubravka Damjanović.

„Hvala svima vama koji ste se trudili. Od svih radova koji su stizali, zaista je bilo preteško napraviti odabir najboljih radova. Sledeće godine ćemo se potruditi da u što većoj meri obezbedimo sredstva i proširimo obim nagrada“ rekla je Damjanović.

OŠ „Sveti Sava“ je juče organizovala maskenbal koji je prodefilovao gradom sa više od 200 dece a mališane sa najboljim kostimima nagradio je i sam direktor škole Miodrag Jovanović.

Barbara Stojković osvojila je prvo, Luka i Vladica Todorović drugo, dok je na trećem mestu Sara Dedić.

Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Kosovski božur“ nagrađena je specijalnom nagradom za učešće koje je dodelila šef Službe dečije zaštite Snežana Gvozdić.

Pokrovitelj manifestacije je Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još