K. Mitrovica: Radno angažovanje za 30 mladih ljudi

U okviru Lokalnog akcionog plana smanjenja nezaposlenosti, koji Privremeni organ Opštine Kosovska Mitrovica realizuje u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje – Filijala Kosovska Mitrovica, otvoren  je konkurs za zapošljavanje više od 30 mladih ljudi starosti do 30 godina. Konkurs će biti otvoren do 30. septembra.

U te svrhe, lokalna samouprava je izdvojila 2 miliona dinara, dok je Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja odvojilo 3 miliona.

Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić rekao je danas da će polovina kandidata koji kroz javne radove i stručno osposobljavanje budu angažovani, biti srednje stručne spreme.

“Ove godine u okviru akcionog plana, uspeli smo da ojačamo i privatni sektor tj. mala i srednja preduzeća, što znači da ćemo bespovratnim kreditima pomoći dva započeta biznisa, a obezbedili smo i sredstva da zaposlimo još dva lica” rekao je Spirić.

Direktorica NSZZ – filijala Kosovska Mitrovica Verica Ćeranjić zahvalila je lokalnoj samoupravi i resornom ministarstvu i istakla da je samo ove godine kroz ovu saradnju radno angažovano 160 lica – uglavnom kroz program stručnog osposobljavanja.

„Sve informacije zainteresovani mogu dobiti i u Centru za informisanje i profesionalno savetovanje i u Klubu za traženje posla. Ove kancelarije nalaze se pri Opštini Kosovska Mitrovica“ rekla je Ćeranić.

Ćeranić je najavila Sajam zapošljavanja, koji će biti održan 20. septembra u Mitrovačkom dvoru što će kako je istakla biti odlična prilika  za sve nezaposlene i za preduzetnike da učestvuju i vide kakva je ponuda tj. tražnja.

Ova vrsta saradnje između Opštine i filijale NSZZ traje već sedam godina. Za to vreme, zaposleno je oko 350 osoba.  

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još