“Noći alternativne umetnosti” u Gračanici

Kulturni klub Gračanica u saradnji sa Domom kulture Gračanica organizuje “Noći alternativne umetnosti” u Gračanici 27. i 28. avgusta 2019. godine . Dvodnevni muzičko likovni hepening na kome će učestvovati lokalne rok grupe: “Art bend”, Dejan Pavićević (Omnibusi) iz Kosovske Mitrovice, “De Tox” iz Leposavića, poznata rok grupa iz Beograda “Kanda, Kodza i Nebojša”, kao i lokalni likovni umetnici Jelena Petrović, Bajram Mehmeti, Milena Popović, Goran Kitić, Jovana Simijonović, Nikola Ilić i Vesna Sekulić, biće održan na platou Doma kulture Gračanica.
Program je osmišljen tako da likovni umetnici stvaraju uz muziku bendova. Na taj način bi se ostvarila interakcija izmedju likovne i muzičke umetnosti kao i publike koja može uživo da prati proces stvaranja umetničkih dela. Pružila bi se mogućnost svim zainteresovanima da osete atmosferu stvaralaštva i vide radove na otvorenom prostoru u kome su nastali, uz direktan kontakt sa umetnicima. 
Druge i završne večeri biće održan koncert grupe “Kanda, Kodza i Nebojša” na čijem početku će biti otvorena prodajna izložba likovnih radova. Cilj je promocija i afirmacija mladih umetnika koji se bave muzičkom i likovnom umetnošću, i podrška u smislu razmene iskustava, druženja, kolektivnog rada i stvaranja. 

Ovaj projekat je podržan od strane programa Kultura za promene koji finansira Evropska unija, kojom upravlja Kancelarija Evropske unije na Kosovu, a sprovode Qendra Multimedia i Goethe-Institut.

Ulaz je slobodan! 

Izvor Radio Kosovska Mitrovica

Comments