Haradinaj sa predsednicima opština o problemima na lokalu

U Prištini se održava sastanak kosovskog premijera Ramuša Haradinaja sa predsednicima opština, kojem, kako saznaje “Tanjug”, prisustvuju i predsednici opština sa većinskim srpskim stanovništvom. Sastanak se održava u okviru “Konsultativnog foruma vlada – opština”.

Sastanak je inicirao Ramuš Haradinaj i prvi je ove vrste, a predstavlja platformu za stalni dijalog premijera sa predsednicima opština. Tema ovog sastanka su problemi na lokalnom niovu i saradnja opština i vlade.

Haradinaj je rekao da predsednici opština rade na poslovima koji su direktno vezani za život građana.

“Predsednici opština imaju posao koji je direktno vezan za građane, imaju teži posao jer su očekivanja velika”, rekao je Haradinaj, spominjući konkretne probleme sa kojima se suočavaju opštine.

Ministar finansija Bedri Hamza je rekao da kosovska vlada razmatra povećanje opštinskih budžeta.

“Što se tiče budžetskih pitanja, ove godine je nivo donacija bio veći. Želimo pozitivno da razmišljamo. Da uzmemo u obzir novu politiku. Ići ćemo korak dalje u toj reformi i daćemo opštinama slobodu što se tiče njihovih prihoda”, rekao je Hamza.

Gradonačelnik Prištine Špend Ahmeti je govorio o nadležnostima vatrogasnih jedinica, ocenivši da se opštine bave platama i uniformama, dok se pitanjem zapošljavanja bavi vlada.

Izvor : TV Most / RTS

Comments