Đurić: Genocid na KiM je počinjen i počinila ga je OVK

Genocid na Kosovu i Metohiji je počinjen i počinila ga je teroristička OVK, kojoj pripada i Avdulah Hoti sa svim njegovim komandantima. Napadima i lažima neće sakriti ni izbrisati činjenicu svog učešća u tim događajima, izjavio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Đurić kaže da je genocid počinjen sa ciljem potpunog etničkog čišćenja i osvajanja naše južne pokrajine, agresijom i pomoću zločina, a za počinjene zločine svi komandanti terorističke OVK, pre ili kasnije, snosiće posledice pred domaćim i međunarodnim pravosuđem.

“Optužujući predsednika Srbije za zločine na Kosovu i Metohiji, kojih je bilo, ali pre svega nad Srbima i drugim nealbancima, i to ne samo u poslednjem ratu, već vekovima unazad, Hoti uranja u blato šovinizma, ekstremizma i mržnje iz kojeg uporno poslednjih godina spremnošću na dijalog i umerenom retorikom nastojimo da izvučemo takozvanu albansku političku elitu. Optužiti predsednika Srbije za bilo koji zločin nad Albancima jeste jednako neukusno i neumesno kao kada bi neki ovdašnji političar gospodina Hotija okrivio za vađenje organa otetim srpskim civilima”,  istakao je Đurić.

Đurić smatra da je takav način uopštavanja svojstven samo politički i civilizacijski nedozrelim osobama. “Pošto gospodin Hoti to verujem nije, postavlja se pitanje po čijem nalogu on sebe želi da predstavi takvim i po čijem nalogu na političku scenu vraća jezik mržnje i sukoba”, navodi direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju u saopštenju za javnost.

Foto: Tanjug

Comments