Bojić: Zadovoljni smo radom policijskih službenika

Foto: Kosovska policija

Šef operative Kosovske policije za region sever Željko Bojić je, povodom predstojećih praznika, dao izjavu TV Most- Zvečan u kojoj je govorio o dosadašnjem radu Kosovske policijske službe kao i o planovima za 2018. godinu.

Na pitanje novinara da oceni rad Kosovske policijske službe, direkcije  Sever  u 2017. godini komandir  Bojić  je rekao da su u toj stanici zadovoljni radom policijskih službenika.

“U 2017. godini u Regionalnoj direkciji policije Mitrovica sever registrovano je 78 slučajeva teških krivičnih dela. Tu spadaju: ubistva, teška ubistva, krađe, razbojništva…. Od 78 slučajeva policija je rešila 54 teška slučaja. U godini koja je za nama imali smo 4 ubistva i sva su rasvetljena. 69 procenata rešenih slučajeva je dobar rezultat  u narednom period će mo se truditi da bude još  bolje”, rekao je Bojić.

Za predstojeće praznike policija je izradila tri operativna plana.

“Prvi operativni plan je počeo da se sprovodi  14. 12. 2017., od 26. decembra je počelo sprovođenje operativnog plana, povodom proslave Nove godine, tim planom predviđeno je da u toj noći bude angažovano oko 150 policijskih službenika koji će brinuti o bezbednosti svih građana. Policija je preduzela sve mere kao što to čini i svake godine”, dodao  je Bojić.

Bojić je uputio apel svim građanima, posebno roditeljima, da ne koriste vatreno oružje i pirotehnička sredstva zbog lične bezbednosti a i bezbednosti svih građana. A ako do toga dođe policija će preduzimati sve zakonske mere u skladu sa važećim zakonom.

Željko Bojić je govorio i o planovima za nastupajuću godinu.

“Za 2018. godinu počeli smo sa izradom plana, prioritet će biti bezbednost svih građana kao i preventivno delovanje policije”, istakao je Bojić.

Šef operative Kosovske policije za region sever Željko Bojić je  uputio poruku građanima Severne Mitrovice da sarađuju sa policijom i poželeo im  sve najbolje u 2018. godini.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još