Jevtić: Marićeva smena je lični interes pojedinaca

Ministar za povratak i zajednice u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić izjavio je danas da je ministar Ljubomir Marić smenjen u trenutku kada EK ocenjuje rad Ministrarstva administracije i lokalne samouprave i rad ministra Marića kao jedan od najboljih u Vladi Kosova, a da pojedinci na Kosovu rade na razbijanju srpskog jedinstva.
“Srpska napredna stranka bila je iskren partner Pokretu socijalista na Kosovu i Metohiji, od početka se zalagala za zajednički rad, ka jednom cilju, a to je da na Kosovu i Metohiji što više Srba opstane, ali se i vrati, ali neko je odlučio da poslednjim političkim odlukama sve to poruši”, izjavio je Jevtić.

“U trenutku kada politički predstavnici Srba obilaze Srbe na KiM, kada otvaramo nove vrtiće i škole, nove puteve, neko koristi jedan politički momenat kada smo zbog Zakona o Trepči odlučili da privremeno zamrznemo učešće u radu Vlade Kosova da pravi određene političke dogovore, koji su na štetu naroda na KiM”, ocenjuje Jevtić.

“Želim da istaknem još jednu činjenicu, a to je da smo u nekoliko navrata usmeno i pisano i ministar Marić i zamenik premijera Branimir Stojanović i ja obaveštavali predsednika poslaničkog kluba Srpske liste Slavka Simića da želimo da na nedeljnom nivou izveštavamo o aktivnostima, koje mi kao članovi vlade imamo. Na taj naš zahtev nikada nismo dobili konkretan odgovor i uvek je dolazilo do odlaganja našeg sastanka sa poslanicima u Skupštini Kosova, koji su na taj način bili uskraćeni za one informacije, koje bi i njima pomogle da znaju koje su to aktivnosti članova vlade ispred Srpske liste”, rekao je Jevtić.

Comments

Pročitaj još