• Početna>
  • Vesti>

Nakon protesta studenata saslušan Nemanja Biševac; KP: Protest nije bio prijavljen, raspitivali smo se ko je organizator

Savetnik rektora Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici Nemanja Biševac saslušan je danas u policiji nakon protesta studenata. Biševac je potvrdio za Radio Mitrovica sever, da je pozvan na saslušanje u severnu policijsku stanicu pod sumnjom da je organizator današnjeg protesta studenata.

On je negirao da je oraganizovao današnji protest i da je učestvovao u njemu. Nakon ispitivanja je pušten, ali je upozoren da će uslediti novčana kazna ili neka druga mera ukoliko se protesti ponove.

KP: Protest nije bio prijavljen, raspitivali smo se ko je organizator

Upitan o tvrdnjama studenata, Petrit Fejza iz Kosovske policije regiona Sever, izjavio je večeras za KoSSev da su se službenici tokom protesta raspitivali o tome ko je organizator.

Ipak, potvrdio je da je u međuvremenu jedna osoba pozvana na razgovor upravo s ciljem kako bi policija došla do ove informacije.

Fejza je naglasio da današnji protest nije bio prijavljen policiji.

„Pitali smo ga ko je organizator protesta zato što to treba da se prijavi policiji i mi smo se raspitivali ko je organizator“.

Studenti su danas u severnom delu Kosovske Mitrovice organizovali protestnu šetnju, koja je po formi bila nalik performansu. Naime, oni su se kroz grad kretali sa prelepljenim lepljivom trakom na ustima i sa indeksom u podignutoj ruci.

U saopštenju objavljenom na instagram nalogu indeks za slobodu saopšteno je da je to početak demokratske, civilizovane i nenasilne borbe.

“Kroz performanse ćemo pokazati celom svetu sa čime se danas susreću Srbi na Kosovu i Metohiji, koji danas žive život nedostojan čoveka u 21. veku. Na kraju performansa, koji je prošao bez najmanjeg incidenta, našim kolegama su prišli inspektori u civilu i nisu im dozvolili da se pomere nekoliko minuta dok su ih ispitivali. Iako je teško i neprijatno, to nas neće pokolebati u borbi za naša prava i bolje sutra studenata i celokupnog srpskog naroda”.

Comments

Pročitaj još