• Početna>
  • Vesti>

Kosovsko MSP: Pomno pratimo razvoj događaja nakon ubistva policajca u Loznici; dijaspora da izbegava prolazak kroz Srbiju

Foto: Dukađini

Nakon ubistva službenika MUP-a Srbije kod Loznice, za šta se sumnjiči kosovski Albanac, kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore saopštilo je da pomno prati razvoj događaja preko svoje Kancelarije za vezu u Beogradu.

Kako prenosi RTK, u Ministarstvu spoljnih poslova kažu da će o ovom slučaju obavestiti javnost, apeluju na dijasporu da “izbegava prelazak preko Srbije prilikom dolaska na Kosovo”.

Kancelarija za vezu u Beogradu kaže da pomno prati dešavanja u vezi sa tvrdnjama ministra unutrašnjih poslova Srbije Ivice Dačića o incidentu na autoputu kod Loznice u Srbiji, gde tvrdi da je ubijen srpski policajac, za šta je prema izveštaju MUP-a Srbije, odgovoran Albanac sa Kosova.

“Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore obaveštava javnost o ovom slučaju i apeluje na emigrante i građane Kosova da povećaju oprez prilikom prolaska kroz Srbiju i, prema proceni situacije, izbegavaju kretanje teritorijom Srbije”, navodi se u reagovanju Ministarstva spoljnih poslova.

Comments

Pročitaj još