• Početna>
  • Vesti>

Kancelarja za KiM: Novi talas zastrašivanja Srba; Srpska lista: Ambasadori Kvinte da reaguju na prebijanje Đošića

Sinoćno prebijanje Mladena Đošića iz Donje Brnjice novi je talas zastrašivanja i pritisaka na srpski narod na Kosovu i posledica “antisrpske politike Aljbina Kurtija, saopšteno je iz Kancelarije za KiM. U saopštenju se ocenjuje da svaka Kurtijeva izjaa “generiše nove etnički motivisane incidente”.

“Lokalni Albanac u ovom multietničkom mestu, nadomak Prištine, bez povoda je fizički napao Đošića i polomio mu nos, a kada je njegov otac pokušao da zaštiti sina, policija ga je privela, umesto da odmah privede nasilnika”.

Iz Kancelarije navode da iako su nadzorne kamere snimile čitav incident, a napadač odmah prepoznat, policija ga je privela tek nakon par sati.

Srbi u ovom multietničkom selu ogorčeni su i zastrašeni zbog ovog najnovijeg incidenta koji je uneo nemir i bojazan i očekuju da napadač bude adekvatno sankcionisan, navode iz Kncelarije za KiM.

Srpska lista: Za obične psovke na severu Srbi su bili pritvarani ekspresno,ambasadori Kvinte da reaguju i podignu glas protiv ugnjetavanja srpskog naroda

Na sinoćn incident reagovala je i Srpska lista.

“Nastavlja se prebijanje i maltretiranje Srba uz prećutnu ali otvorenu podršku kosovske policije i režima Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji. Najnovija žrtva opšteg plana za progon Srba je Mladen Đošić iz Donje Brnjice koga je sinoć napao Albanac. Da stvar bude još gora, zbog želje da zaštiti svog sina, priveden je ne napadač nego Mladenov otac” stoji u saopštenju.

Srpska lista zahteva hitnu reakciju KFOR, UNMIK i pre svega Euleksa, kao i aktivno praćenje ovog slučaja od strane međunarodnih predstavnika.

“Za obične psovke na severu Srbi su bili pritvarani ekspresno, i oštro kažnjavani, pa očekujemo i da kada je žrtva Mladen Đošić, Srbin ih Donje Brnjice, kome su nanete teške telesne povrede, institucije reaguju na isti način. Ujedno, krajnje je vreme da ambasadori Kvinte reaguju i podignu glas protiv ugnjetavanja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji” ističu iz Srpske liste.

Comments

Pročitaj još