• Početna>
  • Vesti>

Vujičić: ZSO ključ Briselskog sporazuma, tema svih tema

Foto TV Most

Danijela Vujičić, predsednica Skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju, gostujući u emisiji „Aktuelnosti“ na TV Most, rekla je da je sastanak na visokom nivou u okviru dijaloga Beograda i Prištine sledeće nedelje bitan i da se bez dijaloga i kompromisnog rešenja ne može doći do normalizacije odnosa.

Vujičić je istakla da je ZSO ključ Briselskog sporazuma, tema svih tema.

„Mi smo godinama unazad pokazivali da smo uvek za dijalog i što se tiče Beograda tu nikada ništa nije bilo sporno. Videli smo da su sve runde dijaloga završavane tako da nije bilo nikakvog rešenja, jer Aljbin Kurti svojim eskalatornim potezima i jednostranim rešenjima je u periodu od tri godine uvek nametao nove teme dijaloga. Formiranje Zajednice srpskih opština je ključ briselskog dijaloga, koju već 11 godina nemamo, i to je je tema svih tema i mislim da će se u ovoj novoj rundi dijaloga govoriti o ZSO“, rekla je Vujičić .

Podseća da 11 godina nemamo ZSO i ističe da Aljbin Kurti tri godine govori da ne želi ZSO.

„Mi već 11 godina nemamo ZSO, ali Aljbin Kurti tri godine govori kako je ne želi, o čemu ste i vi izveštavali. Ne može se bez dijaloga i kompromisnog rešenja doći do normalizacije odnosa između Beograda i Prištine. Hajde da sačekamo 26. jun da vidimo novi ishod runde dijaloga na visokom nivou“, rekla je Vujičić.

Comments

Pročitaj još