• Početna>
  • Vesti>

Đaci sa Kosova obišli Palatu Srbija, dočekao ih direktor Kancelarije za KiM

TV Most

Osnovci sa Kosova boravili su danas u Palati Srbija gde su se susreli sa predstavnicima Kancelarije za KiM i videli mesto odakle se donose sve vazne odluke vezane za našu južnu pokrajinu.

Mališane sa Kosova dočekali su predstavnici Kancelarije za KiM i zajedno sa kustosom obišli su deo Palate gde se nalazi Kancelarija ovog vladinog tela. Za njih je ovo bilo svojevrsno iskustvo, a mnogi ne kriju želju da bi jednog dana oni bili tog tima gde se zajednički donose važne odluke za opstanak naše države.

„Bili smo u Hramu Svetog Save, u Skupštini, u Narodnom muzeju , bioskopu, prošetali smo po Kalemegdanu, Knez Mihajlovoj“, rekla je jedna učenica.

Druga učenica dodaje da je oduševljena umetničkim delima u Palati Srbija, kao i da joj se poseta Narodnom muzeju posebno dopala.

Kao što je i bilo očekivano, đake sa Kosova dočekao je direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković, koji im je poželeo dobrodošlicu uz ugodan boravak, sa nadom da će ovakvih poseta biti što više.

„Mi smo tu kao Kancelarija za Kosovo i Metohiju da pružimo apsolutno sve što je do nas, da naša deca sa prostora Kosova i Metohije, naročito iz enklava, imaju priliku da dođu i posete i Beograd i centralnu Srbiju. Mi organizujemo i odlazak na more i mnoge druge aktivnosti na našim planinama, tako da koliko je do nas da učinimo sve što možemo da vam bar malo olakšamo vaše odrastanje i detinjstvo na Kosovu i Metohiji, u srpskim sredinama, gde danas nije lako biti Srbin i biti srpsko dete“, rekao je Petković.

On je okupljenoj deci preneo pozdrave predsednika Aleksandra Vučića i naglasio da će nastaviti zajednički da rade, kako bi gradili bolju budućnost za sve u južnoj pokrajini.

Direktor Kancelarije za KiM posebno se zahvalio Branku Antiću, koji vodi humanitarnu organizaciju „Srpska solidarnost“ i koji je zaslužan za sve lepe trenutke koji naši mališani proživljavaju izvan sumorne svakodnevice.

Humanitarna organizacija „Srpska solidarnost“ u svom delovanju nastoji da omogući deci sa Kosova da posete i upoznaju druge krajeve Srbije, kao i susedne zemlje regiona Republiku Srpsku i Crnu Goru.

Ovoga puta su zahvaljujući Studentskom odmaralištu „Radojka Lakić“ na Avali, donatorima i Kancelariji za KiM organizovali đacima metohijskih škola posetu Beogradu od 17.06. do 21.06.2024. godine.

Gosti glavnog grada su mališani iz: Goraždevca, Osojana, Velike Hoče, Orahovca, Crkoleza, Banje.

Comments

Pročitaj još