• Početna>
  • Vesti>

Petković: Lajčaku sam čvrstu opredeljenost Beograda nastavku dijaloga u kom je jedino moguće tražiti kompromisna i održiva rešenja

Foto: Petar Petković Instagram

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković objavio je na Instagramu da je razgovarao sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji u svetlu kako je naveo, brojnih eskalatornih poteza na štetu srpskog naroda koje svakodnevno povlači Aljbin Kurti.

“Preneo sam mu čvrstu opredeljenost Beograda nastavku dijaloga u kom je jedino moguće tražiti kompromisna i održiva rešenja na prostoru KiM, nasuprot jednostranim i nasilnim potezima kojima pribegava Priština. Formiranje Zajednice srpskih opština onako kako je dogovoreno u Briselu, ostaje jedini put napred kojim je moguće postići normalizaciju odnosa. A na Kurtijeve trikove i pokušaje manipulacije, nećemo nasesti” napisao je Petković na svom zvaničnom Instagram profilu.

Sa Lajčakom su danas u Beogradu razgovarali i predsednik Srbije Aleksandar Vučić kao i ministar spoljnih poslova Marko Đurić.

Comments

Pročitaj još