• Početna>
  • Vesti>

Petković: Politika nekažnjivosti zločina nad Srbima i dan danas je živa u Prištini

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković podsetio je danas da za ubistvo Radmile i Slobodana Stolića i njihovog sina Ljubinka izvršeno pre 21 godine u Obiliću niko nije odgovarao i da je politika nekažnjivosti zločina nad Srbima i dan danas živa u Prištini.

Petković je to napisao na društvenoj mreži Iks navodeći da su albanski teroristi na današnji dan pre 21. godinu zverski mučili, a potom i ubili Radmilu i Slobodana Stolića i njihovog sina Ljubinka, a potom su se iživljavali nad njihovim telima i spalili kuću u Obiliću da prikriju svoj gnusni zločin.

„Za ovo zverstvo nad nedužmim Srbima niko nije odgovarao, ubice hodaju nekažnjeno, kao što je politika nekažnjivosti zločina nad Srbima i dan danas živa u Prištini, a negiranje srpskog stradanja i novo ugnjetavanje, konstanta je politike Aljbina Kurtija“, napisao je Petković.

Ljubinko Stolić (50), i njegovi roditelji osamdesetogodišnji Slobodan i Radmila Stolić ubijeni su 4. juna 2003. godine ubodima noževa i udarcima tupim predmetima, a da bi prikrili tragove zločina, ubice su zapalile kuću.

Policajci Unmika pronašli su dokaze da su Stolići prethodno ubijeni i nudili 50.000 evra za informacije o ubicama, ali je istraga zbog nedostatka dokaza prekinuta.

Nakon njihovog ubistva preostali Srbi u Obiliću kolektivno su počeli da napuštaju to mesto.

Comments

Pročitaj još