• Početna>
  • Vesti>

Optužnica protiv dvoje zdravstvenih radnika Ambulante u Prištini

Foto: RTS

Osnovno tužilaštvo u Prištini podiglo je optužnicu protiv dve osobe zbog navodnog nezakonitog obavljanja medicinske i farmaceutske delatnosti mimo sistema Kosova.

N. P. i E. I., su zatečenim tokom policijske kontrole u objektu u centru Prištine, a u kojem su Srbima i osobama drugih nacionalnosti u tom gradu, pružane medicinske usluge prema sistemu ministarstva zdravlja Vlade Republike Srbije.

Optuženima se na teret stavlja i navodna proizvodnja i distribucija štetnih medicinskih proizvoda.

Prema optužnici, “okrivljeni su od neutvrđenog datuma, neprekidno do 31. januara 2024. godine, u objektu (aneksu) pri policijskoj stanici Centar u Prištini, radi nezakonitog profita od ekonomske koristi, predstavljajući se kao član NVO i kao lekar, pružali medicinske usluge i tretmane građanima, a da nisu licencirani i ovlašćeni od relevantnih kosovskih institucija, i za koje usluge imaju redovna mesečne uplate od državnih organa Srbije, u iznosu do 1.700,00 evra”.

Kako navode, nakon sprovođenja naloga za kontrolu od strane policije u Prištini, kod okrivljenih su pronađeni bilje i medicinski proizvodi bez markica i bez porekla.

Tužilac je predložio sudu da okrivljeni budu proglašeni krivim i kažnjeni po zakonu za krivična dela koja im se stavljaju na teret, kao i da se lekovi i medicinski proizvodi oduzmu i konfiskuju po pravnom postupku.

Comments

Pročitaj još