• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Današnja odluka Kurtijevog režima nije eksproprijacija već klasična otimačina srpske zemlje i sistematskog terorisanja srpskog naroda

Foto: Srpska lista

Današnja odluka režima Aljbina Kurtija nije eksproprijacija, već klasična otimačina srpske zemlje u opštinama Leposavić i Zubin Potok i deo je sistematskog terorisanja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, i otkriva jasnu nameru da se kroz institucionalno nasilje i represiju Kosovo i Metohiju etnički očiste od Srba, saopštila je Srpska lista.

Iz Srpske liste navode da očekuju da međunarodna zajednica jasno osudi donošenje ove odluke i zahtevaju povraćaj u pređašnje stanje.

“Očekujemo da međunarodna zajednica jasno i nedvosmisleno osudi donošenje ove odluke tj otimanje zemlje od srpskih domaćina i zahteva povraćaj u pređašnje stanje te uklanjanje nelegalnih baza sa monoetničkim parapolicijskim jedinicama. Ova antisrpska odluka i plan za progon Srba se moraju zaustaviti” navela je Srpska lista.

U 21. veku kada se pitanje privatne imovine štiti i posebno tretira, na Kosovu i Metohiji pravo slobodnog uživanja imovine za Srbe ne postoji, dodali su.

“Simultanim antisrpskim odlukama Kurti svakoga dana čini život našem narodu težim, i odgovornost je na međunarodnim predstavnicima da takvo delovanje osude i spreče, ili će biti podjednako odgovorni jer svojim nečinjenjem biće saučesnici u Kurtijevim nedelima” zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Vlada u Prištini donela je konačnu odluku o eksproprijaciji zemljišta u Leposaviću i Zubinom Potoku, pravdajući je javnim interesom, a na osnovu pravosnažnih sudskih presuda.

Comments

Pročitaj još