• Početna>
  • Vesti>

Vučić sa ministrom UAE o situaciji na Kosovu, saradnji i geopolitici

Instagram/budućnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa državnim ministrom za odbranu Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamedom bin Mubarakom Bin Fadalom Al Mazruije o situaciji na Kosovu, te o kretanjima u regionu Zapadnog Balkana, a razgovarali su i o jačanju vojne saradnje.

Vučić je na sastanku sa ministrom UAE iskazao posvećenost Srbije da “zajedno sa prijateljima i partnerima nastavi da radi na rešavanju izazova i pretnji regionalnom i međunarodnom miru i bezbednosti”.

U objavi na Instagram nalogu budućnostsrbijeav, Vučić je istakao da je sa Al Mazruijem razgovarao i o složenim geopolitičkim prilikama, globalnim bezbednosnim izazovima, ali i o jačanju vojnotehničke saradnje između Srbije i UAE.

“Naglasio sam potrebu za kontinuiranom saradnjom i koordinacijom i u oblastima kao što su borba protiv terorizma, sajber bezbednost i regionalna stabilnost, pogotovo imajući u vidu opšte usložavanje situacije u svetu. Jedna od tema razgovora bila je i konkretizacija planova o kojima je bilo reči prošle godine tokom međunarodnog sajma Ideks 2023, kao i brojni tipovi naoružanja koje proizvodi srpska vojna industrija, a za koju su Emirati iskazali interes”, naveo je Vučić.

Napomenuo je da Srbija pridaje poseban značaj partnerstvu i prijateljskim vezama sa UAE i zahvalio se šeiku Muhamedu bin Zajedu koji je lično doprineo neraskidivim bilateralnim i ekonomskim vezama.

“Zamolio sam ministra Al Mazruija da šeiku prenese moje srdačne pozdrave uz uvek otvoren poziv da ponovo poseti Srbiju”, navodi se u oblavi predsednika Srbije.

Comments

Pročitaj još