• Početna>
  • Vesti>

Gero: Kosovo da pošalje nacrt statuta za ZSO Ustavnom sudu

Foto Kim

Francuski ambasador, Olivije Gero, rekao je u intervjuu za Klan Kosova da Kosovo, ukoliko želi da dobije glas u Savetu Evrope, moraće da preduzme konkretan korak u vezi sa Zajednicom opština sa srpskom većinom.

Između ostalog, Gero kaže da se ovaj korak može preduzeti tako što će Kosovo poslati nacrt statuta Asocijacije Ustavnom sudu, prenosi Klan Kosova.

„Predsednik je pokazao nepokolebljivu podršku Francuske Kosovu od prvih dana, od 1999. godine pa nadalje, a potom i nepokolebljivu podršku Kosovu evropskim integracijama i evropskim institucijama, među kojima je i Savet Evrope“, kazao je Gero.

„Kosovo može da učini neke stvari da poveća izglede za pobedu na ovom glasanju, a ono što bi trebalo da se uradi, i naš stav je, da se preduzmu konkretni koraci ka uspostavljanju ili stvaranju Zajednice opština sa srpskom većinom.

Konkretni korak ne znači potpuno stvaranje, to je korak, nešto stvarno, nešto konkretno i što bih rekao, nešto nepovratno, nešto što se ne može povući kada se posao završi“, rekao je Gero.

Comments

Pročitaj još