• Početna>
  • Vesti>

Vučić sa patrijarhom Porfirijem i Dodikom: Nikada nećemo prihvatiti nezavisno Kosovo

Foto RTS (printscreen)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je na ručku patrijarha srpskog Porfirija, Sveti arhijerejski Sabor SPC i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, kojima se zahvalio na pomoći u borbi protiv usvajanja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN. Srpski narod na KiM izložen brutalnom progonu, poručio Vučić i istakao da Srbija nikada neće prihvatiti nezavisno Kosovo. Tražićemo donošenje rezolucije o stradanju Srba od Nemaca u Drugom svetskom ratu, kao i od ustaša u Jasenovcu, najavljuje Vučić.

Aleksandar Vučić je poručio da je sa patrijarhom srpskim Porfirijem, Svetim arhijerejskim Saborom SPC i predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom razgovarao o težini trenutka i izrazio “zahvalnost na tome što se bave pitanjem nametnute rezolucije o Srebrenici, kao ključnim pitanjem za opstanak srpskog naroda”.

Iako smo se borili i uložili ogromnu energiju kako bismo im se suprotstavili najjače i najsnažnije moguće, bez vaše snage i podrške to ne bismo mogli”, napisao je Vučić na Instagramu.

Dodao je da svakim danom, na različite načine, pokušavaju, ne samo iz duše i srca, već i fizički, da nam u potpunosti odvoje Kosovo i Metohiju i podsetio je da je srpski narod na KiM izložen brutalnom progonu, koji se neće lako zaustaviti.

Comments

Pročitaj još