• Početna>
  • Vesti>

Svedok na suđenju Slađanu Trajkoviću: “Ne znam”, “ne mogu da se setim”

Foto RTS

Ispitivanjem svedoka tužilaštva, u osnovnom sudu u Prištini nastavljeno je suđenje Slađanu Trajkoviću, optuženom za navodni ratni zločin počinjen nad civilnim stanovništvom od 1998. do 1999. godine u opštini Vučitrn.

Svedok Mehdi Gaši iz Bukoša, kome je u tom periodu ubijen otac, nije ponovio iskaze date policiji u istražnom postupku, te su advokati ukazali da se njegovi današnji navodi razlikuju od prethodnih, o broju maskiranih i uniformisanih lica kritičnog dana. 

U više odgovora na pitanja odbrane Slađana Trajkovića, odgovarao je sa “ne znam”, ili “ne mogu da se setim”. 

Svedok je kazao da se ne seća kada je i koje godine Trajkovića video prvi put.

“Ne sećam se, prošlo je puno vremena. Mogao sma imati šest ili sedam godina”, naveo je svedok Gaši.

Trajković je u ispitivanju svedoka ponovio da kritičnog dana nije bio na tom mestu i da svedok ne govori istinu.

Trajkovićev branilac advokat Dejan Vasić rekao je da je u suštini “zadovoljan iskazom svedoka, jer nije svedok koji za bilo šta teško optužuje” njegovog branjenika.

“U stvari, te radnje za koje on kaže da je Slađan navodno učinio, to nije nikakvo krivično delo. Mi se nadamo da ćemo ovim efikasnim tempom i u naredna tri pretresa uspeti da saslušamo veći deo svedoka koje tužilaštvo smatra za važne, kada bi se verovatno i stvorili uslovi za promenu mere koja je Slađanu do sada nametnuta”, naveo je Vasić nakon današnjeg suđenja. 

Advokat Jelena Krivokapić prenela je da je danas ispitan svedok koji je trebalo da bude jedan od jačih svedoka tužilaštva, ali da nije imao šta mnogo da keže protiv Slađna.

“On ga praktično naziva učesnikom. Tako da smo veoma zadovoljni, jer jedan od ključnih svedoka ne optužuje direktno Slađana ni za šta”, konstatovala je Jelena Krivokapić. 

Saslušanjem novih svedoka tužilaštva suđenje Trajkoviću biće nastavljeno 7. maja. 

Comments

Pročitaj još